ANTALYA (AA) - "Torosların gelinliği" diye nitelenen kardelen çiçekleri, Antalya'nın Akseki ilçesindeki yaylaları süslemeye başladı. 
Toros Dağları'nın zirvesinde "İlkbaharın müjdecisi" sayılan ve genellikle mart ayının ortalarında açan kardelen çiçekleri, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erken açtı. 
Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, endemik bir bitki türü olan kardelenlerin, Akseki'nin yüksek kesimlerinde yetiştiğine dikkati çekti.
Akseki yaylalarına bu yıl yeterince kar yağmadığını ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini dile getiren Uysal, kardelenlerin de yüzünü erken gösterdiğini söyledi.
Yaylaların alt kesimlerinde karların erimeye başladığını ifade eden Mustafa İsmet Uysal, "Yaylaların, tepelerin güney kesimlerinde, kayaların dibinde, rüzgarın etkilemediği kuytularda kardelenler kar tabakasından boyunlarını çıkartarak kendilerini göstermeye başladı. Kardelenler, kar altından çıkıp çiçek açınca baharın geldiği anlaşılır" dedi.