KONYA (AA) - Etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Leylekler Vadisi'ndeki yuvaları karla kaplanan bazı leyleklerin, soğuktan etkilenmemek için tek ayak üzerinde beklediği gözlendi.

Kar yağışı ile birlikte Beyşehir ilçesinin simgesi olan Leylekler Vadisi de beyaz örtüyle kaplandı. Vadinin uzun bacaklı konuklarının yuvaları da karla kaplandı.

Bazı leyleklerin yuvalarında hareketsiz beklediği, bazılarının da soğuktan etkilenmemek için tek ayak üzerinde beklediği ve belli aralıklarla ayak değiştirerek vücut sıcaklıklarını korumaya çalıştıkları gözlendi. 

Leyleklerin büyük bölümünün ise sık sık yuvalarına inip çıkarak uçmayı tercih etmesi dikkati çekti. Leylekler Vadisi'nin kar altında kalması, bölgedeki fotoğraf tutkunlarını da harekete geçirdi. Vadiye gelen fotoğrafçılar, güzel tabloyu ölümsüzleştirmeye çalıştı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehir’in her bir yerinin ayrı güzellik taşıdığını belirtti.

Leyleklerin bu yıl iki kez kar sürprizi yaşadığını dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

"Leyleklerin yuvalarının bir süre kar altında kalması ile ilçenin göçebe konuklarının soğuktan etkilendiğini gözledik. Kar üzerine basan leyleklerin, ayaklarının birini kaldırıp diğerini indirerek kendisini korumaya çalıştığını gözledik. Hakikaten karla birlikte de görsel bir güzellik sergilediler ama onlar da bir can taşıyor. Soğuktan etkilenip üşüdüklerine tanıklık ettik. Bundan sonra böyle bir manzara yaşanması halinde, yuvalarını kardan arındırabilmek için çalışma yapabilir miyiz, bunun araştırmasını yapıyoruz."