ERZİNCAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bundan sonra enerjimizi terör için değil, enerjimizi ülkemizin kalkınması, milletimizin birliğinin, kardeşliğinin daha da güçlenmesi için harcayacağız. Ülkemizi dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokmak için her türlü gayreti göstereceğiz." dedi. Başbakan olduktan sonra ilk kez memleketine gelen Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile doğduğu Erzincan'ın Refahiye ilçesini ziyaret etti. İlçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Yıldırım, daha sonra Kayı köyündeki ailesinin evine geçti. AK Parti bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin fotoğrafının asılı olduğu evde akrabalarıyla, arkadaşlarıyla buluşan Yıldırım, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erzincan'da sevgi seliyle karşılandığını ve çok mutlu olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu toprakların bir evladı olarak Allahıma hamdediyorum. Bu sevgi, bu muhabbet yükümlülüğümüzü, sorumluluğumuzu daha da artırıyor, ülkemize, milletimize en güzel hizmetleri yapma şevkimizi daha da artırıyor." diye konuştu. Milletin duası ve desteğiyle terör sorununu da ülkenin gündeminden çıkaracaklarını ve buna kararlı olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Bundan sonra enerjimizi terör için değil, enerjimizi ülkemizin kalkınması, milletimizin birliğinin, kardeşliğinin daha da güçlenmesi için harcayacağız. Ülkemizi dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokmak için her türlü gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, vatandaşların ramazan ayını da kutladı, ramazan ayının acı çeken tüm Müslümanlara bir kurtuluş vesilesi olmasını diledi. Baba ocağında hasret giderdiklerini, hemşehrileriyle kucaklaştığını belirten Yıldırım, daha sonra evinden köy merkezine kadar vatandaşlarla yürüdü, fotoğraf çektirdi.


Erzincan toplu açılış töreni
Başbakan Binali Yıldırım, "Can Erzincan'ın huzurunda ülkeme söz veriyorum, Türkiye'ye söz veriyorum, Erzincan, sana ve Türkiye'ye aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye Allah'ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik." dedi.  Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde konuştu. Vatandaşlara "Can Erzincan, canlarım" diye seslenen Yıldırım, coşkulu, güzel günde Erzincanlılarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kendisinin Azerbaycan'dan geldiğini hatırlatan Yıldırım, "Bir candan bir cana, Azerbaycan'dan Erzincan'a, size Azerbaycanlı kardeşlerimin selamını getirdim." diye konuştu. Erzincan'ın ilçelerini tek tek sayan Başbakan Yıldırım, Erzincanlılarla gurur duyduğunu ifade etti. "Gözün aydın Erzincan gözün aydın, gönlün aydın Erzincan gönlün aydın, ekmeğini yiyen, suyunu içen bir evladın Türkiye'nin sorumluluğunu aldı." diyen Yıldırım, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Can Erzincan'ın huzurunda ülkeme söz veriyorum, Türkiye'ye söz veriyorum, Erzincan, sana ve Türkiye'ye aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye Allah'ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik."
Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı belli olduktan sonra Erzincan'a teşekkür etmek için geldiğini belirterek, "Erzincan'dan, buradan, can Erzincan'dan ülkemin bütün vatandaşlarını sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Erzincan candır, Erzincan 24 ayar insandır." ifadesini kullandı. Erzincan'ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri olduğunu aktaran Yıldırım, Erzincan'a ve Türkiye'ye hizmet etmekten, Erzincanlı olmaktan büyük bir gurur duyduğunun altını çizdi. Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin her bir köşesine hizmet götürmek, eser yapmaktan bugüne kadar çok büyük bir onur duyduğunu söyledi.