BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde denizden ve karadan yürütülen arama kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerde yeniden başladı. 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için İzmir'in Dikili ilçesi Salihleraltı mevkisinden denize açılan göçmenleri taşıyan botlardan birinin Ayvalık'ın Altınova Mahallesi açıklarında batması sonucu, onlarca göçmenin cesedinin sahile vurduğu haberinin ulaşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından karadan ve denizden başlatılan çalışmalarda 12 göçmen kurtarıldı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, şu ana kadar 30 cesede ulaşıldığı belirtildi.

Dün devam eden ve havanın kararmasıyla ara verilen arama kurtarma çalışmalarına ise sabah erken saatlerinde yeniden başlandı. Sahil güvenlik ekiplerinin denizden, jandarmanın ise kıyıdan başlattığı çalışmalar, bölgedeki hava koşulları nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

İzmir'den gelen Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) timinin yaptığı çalışmalarda, kayalıklara vuran ve 30 kişinin ölümüne yol açan şişme bot denizden çıkarılarak jandarma ekiplerine teslim edildi.

Göçmenlere ait ekmek parçaları, süt şişeleri, çantalar, yardım çağrısı için kullanılan düdükler, ayakkabı ve giysilerin de kıyıya vurduğu görüldü.

Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan göçmenlerin bulunduğu şişme botun battığı olaya ilişkin, ölü sayısı dün 36 olarak açıklanmıştı.