Van'ın Özalp ilçesindeki evinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun cenazesi toprağa verildi.

Merkez Camisinde kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgükçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın kıldırdığı namazın ardından Muştu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze aracına alındı. Cenazenin toprağa verileceği Aşağı Mollahasan mahalle mezarlığına kadar yürüyen vatandaşlar, tekbirler getirerek, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Vatandaşlar, mezarlığa yapılan güvenlik kontrolünün ardından alındı.

Muştu'nun cenazesi dualar okunarak toprağa verildi.

İçişleri Bakanı Soylu: Dünyada insanlığın hiçbir noktasında çocuklarının yanında katledilmek yoktur
İçişleri Bakanı Soylu, defin işleminin ardından yaptığı açıklamada, Muştu ailesine başsağlığı dileğinde bulunup, terörü kınadı.

"Aydın bey yiğit bir adam, evlatlarını yetiştirmek için büyük çaba sarf etmiş iyi bir baba, iyi bir memleket sevdalısı, iyi bir dava ehli adamdı. Bugün onu ahirete uğurladık." diyen soylu, şöyle konuştu:

"Çok adice sinsi bir saldırıya maruz kaldı. Yine böyle bir saldırıya karşı karşıya kalan bir arkadaşımızın ailesini Şemdinli'de ziyaret ettik. Dünyada insanlığın hiçbir noktasında çocuklarının yanında katledilmek yoktur. İnançtan, Allah'tan, geleneklerimizden, göreneklerimizden, değerlerimizden, bu toplumu uzaklaştırmaya çalışan bir terör örgütüyle mücadele ettiğimizi biliyoruz. Ama biz bir şey daha biliyoruz Allah bizimle beraberdir. Biz biliriz ki memleket adına katledilmiş ve şehit olmuştur. Allah şefaatiyle ailesini çocuklarını yakınlarını ve şefaatinin eriştiklerini buluştursun. Evlatları emanetimizdir ama evvela Allah'ın emanetindedir. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın taziye dileklerini iletmek istiyorum. Biz inanmış insanlarız ve bu inancımızla birliğimize beraberliğimize birbirimizden aldığımız kuvvetle ve kardeşlik senedimizle bu kötülükleri elbetteki mahvedeceğiz. Çünkü çocukluğumuzdan beri bize öğretilen şudur, iyilikleri anlatmak kötülüklerden sakındırmaktır. Bu çocukları ve arkadaşlarının gelecekleri için hep birlikte çalışmak bir olmak beraber olmak yarına bu çocukları idealleriyle buluşturma zorunluğumuz vardır. Bunun için gayret gösteriyoruz. Ailesine, yakınlarına, AK Parti ailesine, dava arkadaşlarımıza, Türkiye'nin her yerinde bugün bu cenazede kalbi olan gönlü herkes sabrı cemil niyaz ediyoruz."

Bakan Soylu, mezarlık çıkışında Muştu'nun eşi Belgüzar Muştu'ya taziyelerini iletti. Muştu'nun öğretmen olmak isteyen 17 yaşındaki kızı Pınar ve polis olmak isteyen 15 yaşındaki Yeter ile bir süre görüşen İçişleri Bakanı Soylu, Aydın Muştu'nun kardeşi Bedri Muştu'ya Türk bayrağı verdi.


AA