İSTANBUL (AA) - Ünlü caz sanatçısı Avishai Cohen, klasik müzik dünyasına doğru adım attığı orkestral projesi "Avishai Cohen ile Bir Gece" konserinde müzikseverlerle buluştu.

İş Sanat'ta gerçekleştirilen konserde, Avishai Cohen, triosu ve İstanbul Opera Orkestrası Yaylı Sazlar Solistleri sahne aldı.

Caz, klasik ve dünya müziklerinin harmanlandığı proje, Romanya Halk Dansları, Ortadoğu'nun geleneksel müzikleri ve sanatçının özgün bestelerini içeren renkli bir repertuvara sahip.

Konserde, "Armah Sleeping", "Bartok" gibi eserleri İstanbul Opera Orkestrası çalarken, "Puncha Puncha", "Hayo Hayta", "Arab Medley" gibi eserleri ise Avishai Cohen triosu ve İstanbul Opera Orkestrası birlikte icra etti.

Ünlü piyanist Chick Corea tarafından 1997'de keşfedilen ve kısa sürede kendine özgü stiliyle caz dünyasının önde gelen sanatçıları arasında yerini alan Cohen, "Bass Player" dergisinde, yüzyılın en etkin 100 basçısı arasında gösterildi.

Kendine has tarzıyla ünlenen Echo Caz ödüllü kontrbas sanatçısı Cohen, Malmo, Brno, Monaco Filarmoni ve Stuttgart Oda Orkestrası ile gerçekleştirdiği projeleriyle biliniyor.