HABER - ORHAN DÖRTER

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı’dan atçılık sektörüne “can suyu” müjdesi geldi. Spor basını ile başkan seçilmesinin ardından ilk kez bir araya gelen Adalı, “Atçılık sektörü Türkiye’de 84 bin kişinin doğrudan gelir kapısı. 300 bin kişilik bu dev camianın lokomotifi olarak kabul edebileceğimiz atçıların içinde oldukları dar boğazdan çıkmaları için tarihimizde ilk defa yıl ortasında ikramiye artışına gidiyoruz. 2018 yılında atçılarımızın geliri, TJK’nın vereceği ilave yüzde 15 artışla 520 milyon TL’ye ulaşacak. Türkiye’de atçılık sektörünü 3 – 4 kat büyütme, dünya sıralamasındaki şu an 10’da olan yerimizi yukarılara taşıma vizyonumuza ulaşmanın ilk adımını attık. ” 

TJK Başkanı Serdal Adalı’dan atçılık sektörünü canlandıracak önemli bir müjde geldi. Türkiye’de 2017 yılında 6 bin aktif yarış atı olduğunu belirten Adalı; “84 bin ailenin gelir kapısı olan sektörümüz için bu 6 bin atın yetiştirilmesi çok önemli. Yıllık ortalama 80 bin TL bakım maliyeti olduğunu bildiğimiz bu atlardan geçen yıl sadece yüzde 24’ü 80 bin TL üzerinde kazanç elde edebildi. O nedenle göreve gelmemin ardından hükümetimizden de aldığımız destekle ilk adımı atçılarımıza can suyu vererek attık. 2 Temmuz’dan itibaren devreye alacağımız bu can suyu ile 2018 yılında atçılarımızın geliri TJK’nın vereceği ilave yüzde 15 artışla 520 milyon TL’ye ulaşacak. Böylece geçen yıla göre atçıların gelirinde 90 milyon TL’lik artış olacak”dedi.
Serdal Adalı atçılara sağlanan sürpriz destekten sonra at hastaneleri ve pistlerin iyileştirilmesi konularında da önemli hamlelere hazırlandıklarını belirterek; “İnşaatı devam eden Antalya Hipodromu ve bu yıl temelini atacağımız Erzincan Hipodromu ile bu alanda da önemli yatırımlar yapacağız. Böylece hipodrom sayımızı 9’dan 11’e çıkaracağız. At hastanelerimizle ilgili bu yıl İstanbul ve Ankara’da, 2019’da ise diğer tüm at hastanelerimizde; gerek teknik ekipman gerekse personel ihtiyaçlarını tamamlayarak en verimli şekilde hizmete sunmak için düğmeye bastık” diye konuştu. 

“Vizyonumuz 20 milyar TL” 
2018 yılı büyüme hedeflerinin yüzde 15 olduğunu belirten Adalı; “ 2017 yılında 5 milyar TL olan ciromuzu önümüzdeki yıllarda 20 milyar TL’ye çıkarma vizyonumuzla Avrupa’da 5, dünyada 10 olan yerimizi yukarılara taşıyacağız. Böylece atçılık sporunu hak ettiği yere getireceğiz” dedi. 
Serdar Adalı konuşmasına şöyle devam etti; “En önemli sosyal sorumluluk projelerimizden biri olan “At’la Terapi Merkezlerimiz’in 7.sini Elazığ Hipodromu’nda açtık. 2018 yılı içinde Kocaeli ve Ankara hipodromlarımızda da açarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm illerde bu merkezleri tamamlamış olacağız. Biliyorsunuz, zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızı hipodromlarımızda ağırlayarak, tedavi süreçlerine katkıda bulunup sağlıklarına kavuşmaları için çalışıyoruz. Bugüne kadar 3.096 çocuğumuza, 34 bin 240 terapatik biniş yaptırılarak bu hizmetimizden yararlanmaları sağlandı. Aileleri ile hipodromlarımıza gelerek atlarımıza dokundular. Birçok bilimsel makalede belirtildiği gibi, atların mucizevi iyileştirici gücünden faydalandılar. Ücretsiz olarak sunduğumuz At’la Terapi Sosyal Sorumluluk Projemizi çeşitlendirip, geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Yine sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında, Engelliler Haftası’nda çok değerli ve özel misafirlerimize hipodromlarımızda çeşitli aktivitelerle ağırlamanın mutluluğunu yaşadık.
Mayıs ayı içerisinde Etnospor Kültür Festivali etkinliğine TJK olarak, Pony kulübümüzle katılarak destek sağladık.