Klasik şapa göre 30 kat daha çok yalıtım sağlayan ve 5 kat daha hafif olan Termoşap ve Termosıva’nın Türkiye’deki lider üreticisi olan PERSAN Çatı-Cephe-Yalıtım Sistemleri’nin Genel Müdürü Salih ÜRÜN, yapılarda birçok avantajı bulunan Termoşap ve Termosıva’nın birçok fayda sağladığını belirtti.

Ev içinde oluşan küfler sigara kadar zararlı

“Uzmanlara göre, ev içi kava kirliliği kaynağı olarak sigara ile eş değer öneme sahip olan küfler, aynı zamanda alerjiye yatkın olan bireylerde ‘küf alerjisi’ oluşumuna yol açıyor. Burun akıntısı, hapşırık, öksürük gibi belirtiler oluşturduğuna, kimi bireylerde ise nefes darlığına sebep olduğunu bildiğimiz küflenmenin sadece alerjisi olan kişilerin atak geçirmesine sebep olmuyor, aynı zamanda hastalık bulgularını kötüleştiriyor.

Bu gibi problemlere karşı Ar-Ge laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile küf oluşumunu tamamen önleyen yapı elemanları geliştirdik. Termoşap ve Termosıva olarak adlandırılan bu yapı elemanları, binanın nefes almasını sağlayarak yapı içinde sağlıklı bir hava sahasının oluşumuna katkıda bulunuyor. ” diye konuşan Salih ÜRÜN, Termoşap ve Termosıva’nın kalite standartlarından bahsetti.

TSE standartlarına uygun

“Termoşap, Türk Standartları Enstitüsü’nün en son belirlemiş olduğu TS EN 13813, normlarına uygundur. Termosıva’da aynı şekilde belirlenen son standartlar olan 
TS EN 998-1, normlarına uygundur. Yangın yönetmeliklerinde aranan A1 sınıfı yanmaz sınıfına giren bu ürünler inorganik malzeme içermediğinden yosun ve bakteri oluşturmaz. 20-44 dB ses yalıtımı da sağlayan Termoşap ve Termosıva’nın inşaat sektöründe devrim yarattığını söyleyebilirim.” diye konuşan ÜRÜN; yüksek buhar difüzyonuna sahip, terleme ve küfe karşı kesin çözüm olan, sigara dumanı, yağ vb. kötü kokuları dışarı atan, sağladığı yakıt enerjisi tasarrufu ile hava kirliliğinin önlenmesine ve ekolojik dengenin korunmasına yardımcı olan, kanserojen madde içermeyen ve doğal olan yeni nesil yalıtım ürünleri olan Termoşap ve Termosıva’nın diğer yalıtım malzemelerini geride bırakarak inşaat sektörünün neredeyse tamamına hakim olduğunu söyledi.