ELAZIĞ (AA) - Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Elazığ'da etkinlik düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ve Milli Eğitim bakanlıklarının desteğiyle Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Elazığ Çimento Fabrikası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte, engelliler ile engelsizler bir arada çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirdi.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı engelli ile engelsizlerin birbirlerini tanımaları, kaynaşmaları ve anlamaları üzerine kurduklarını söyledi.

Ayva, "Toplumun tüm kesimleri bu kampanyada yer alarak engellilerle beraber spor etkinliği yapması, bizim en büyük amaçlarımızdan biri ve zaman geçtikçe bunu başarıyoruz." dedi.

Elazığlıların kampanyayı benimsediğini ifade eden Lokman Ayva, temennilerinin, kampanya ile Türkiye'nin her yerinde insanların ön yargılarını atarak, birbirini dışlamadan bir araya gelmesi olduğunu aktardı.

AA'nın projenin global iletişim ortağı olduğunu anımsatan Ayva, mesajlarını AA ile dünyaya duyurmak istediklerini kaydetti.