KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bazı vatandaşlar, bir tankerden sızan asidin, çevredeki bahçelere zarar verdiğini iddia ederek, tepkilerini karayolunu trafiğe kapatarak gösterdi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden Kütahya'nın Emet ilçesindeki bor işleme tesislerine asit taşıyan bir tankerden Domaniç yakınlarında asit sızıntısı meydana geldi.

Sürücüsü tarafından yol kenarına terk edilen tankerden sızan asidin, yola ve çevredeki bahçelere yayılarak zarar verdiği gerekçesiyle toplanan vatandaşlar, Domaniç-İnegöl karayolunu bir süre trafiğe kapatarak, tepki gösterdi.

Domaniç Belediyesine bağlı ekipler olay yerine gelerek, yola yayılan asidin üzerine toprak döktü. Asit sızdıran tanker ise tamir edilerek polis ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra yol yeniden trafiğe açıldı.

Bölgede yaşayan Hakan Karakoç, yaptığı açıklamada, asit yüklü tankerlerin çok tehlikeli olduğunu, bunların bölünmüş yollardan gitmesi gerektiğini savundu.

Asit sızıntısı nedeniyle yolun ve çevredeki bahçelerin zarar gördüğünü dile getiren Karakoç, "Yola dökülen asit, geçen arabaların lastiklerden yerleşim yerlerine kadar gidiyor. Bu bölgede buna benzer olaylar sürekli yaşanıyor. Yol kenarındaki ağaçların diplerinde asit izleri var. Ağaçlarımız kurumaya başladı. Bakın buradan dere yatağına doğru iniyor. Asit, dereye de sızacak ve orada yaşayan balıklar telef olacak. Bölgede yaşayan vatandaşlar zarar görecek." dedi.

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, asit sızıntısının meydana getirdiği zararla ilgili rapor tutulduğu öğrenildi.