2010 yılında Türkiye’ye güçlü bir giriş yapan Kore devi Hyundai Elevator; Türkiye’de yatırım yapma kararını, imzaladığı ortaklık anlaşması ile bir adım ileriye taşıyarak şirketin yüzde 51 oranındaki çoğunluk hissesine sahip oldu. HYUNDAI’nin Kore, Çin ve Hindistan dışındaki en yüksek başarı grafiğini ülkemizde yakalaması bu kararda etkili oldu. Ortaklık sonrası faaliyetlerine Hyundai Elevator Türkiye olarak devam eden firma, dış pazarlarda daha da aktif yer alarak önümüzdeki dönemlerde faaliyet alanını genişletmeyi hedefliyor.

TÜRKİYE AVRUPA’YA AÇILMA ÜSSÜ OLACAK
Hyundai Elevator Türkiye CEO’su Hakan Ek, “Hyundai ile Türkiye’de ortaklık kurulması konusunda bir süredir görüşmelerimiz sürüyordu, 19 Temmuz itibariyle de resmi olarak anlaşma imzalandı. Hyundai Elevator, Kore ve Çin ‘den sonra en büyük satışlarını Türkiye’de gerçekleştiriyor. Türkiye’yi ikinci bir iç pazarı olarak gören Hyundai, ortaklık ile beraber Türkiye’yi Avrupa’ya açılmada bir üs olarak konumlandırmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

DEV PROJELERDE YER ALIYOR

2010 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Hyundai Elevator; dünya üzerindeki güçlü referanslarıyla yakaladığı başarı ve büyümeyi burada da sürdürdü. Kısa sürede önemli ve büyük projelerde yer alan marka, 6 yılda sektörün öncelikli tercih edilen markalarından birisi haline geldi. Metropol İstanbul, Diyarbakır Havalimanı, Üsküdar-Çekmeköy Metro hattı, Folkart Towers, Nidakule Ataşehir-Levent, Varyap Meridian, Water Garden, Manzara Adalar, İSTMarina, İstanbul Adalet Sarayı, Ülker Arena, Nurol Tower, ve Sarphan Finans Park gibi birçok farklı ve prestijli projede sahip olduğu ileri teknoloji ürünler ile fark yaratan Hyundai Elevator, özellikle 25 kat ve üzeri binalarda yüksek hızlı asansör segmentinde aktif olarak yer alıyor. Yakın zamanda alçak konut segmentine uygun ürünleri ile de pazarda yer almaya başlayacak.

Asansör, yürüyen merdiven, ve yürüyen bantların yanı sıra otomatik park sistemleri, ve malzeme yükleme boşaltma sistemleri de Hyundai Elevator Türkiye ’nin ürünleri arasında yer alıyor. Hyundai’nin ileriki dönemde Türkiye’de üretim tesisi kurmayı da planladığını belirten Hakan Ek “Hedefimiz Türkiye’nin en büyük asansör firması olmak. Türkiye konumu itibariyle önemli bir bölgede yer alıyor, çevresindeki ülkeler gelişmekte olan ülkeler olup çok fazla altyapı yatırımı mevcut. Türkiye’yi merkez olarak konumlandırıp dış pazarlarda daha aktif olarak yer almak istiyoruz. Ortaklık sonrasında uzun vadede üretim tesisi kurulmasının yanı sıra yeni ürünler geliştirerek ürün hattını çeşitlendirmeyi de planlıyoruz” dedi.

2015 yılında bir önceki yıla göre 2 kat büyüme gerçekleştiren Hyundai Elevator Türkiye, metro, havalimanı, finans merkezi ve şehir hastaneleri projelerinde yer alarak pazardaki konumunu güçlendirdi. Şu an 84 milyon dolar tutarında kontratlı iş ve yeni projelerle büyüyen HYUNDAI, sadece 2015 yılında 1000 ünite satış gerçekleştirdi.