ANTALYA (AA) - Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'dan çoğunluğu doktor olan heyet, sağlık turizmi alanında Antalya'da düzenlenen tanıtım turuna katıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA), sağlık turizmi hedefiyle Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu iş birliğinde, THY sponsorluğunda ve Antalya Valiliği himayesinde, sektör temsilcilerinin de destekleriyle gerçekleştirdiği programa katılan yaklaşık 40 kişilik heyet, valiliği ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Mestan Yayman, ziyarette yaptığı konuşmada, bir ay önce Kazakistan'dan bir heyeti de ağırladıklarını anımsattı.

Bu alandaki tanıtım turunun yaygınlaşmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Yayman, "Amacımız Türkiye'nin sağlık turizmini pazarlayabilmek. 'Turizm' deyince sadece güneş, kum, eğlence değil. Bunun yanında sporda Antalya gerçekten çok çok iyi. Turizmin 3'te 1'i spor faaliyetlerinden elde ediliyor Antalya'da. Turizmin çeşitlendirilmesi dediğimiz zaman, bunun yanında mutlaka sağlık turizmi de olacaktır diye temenni ediyoruz" dedi.

Mestan Yayman, turizmin bir ülkenin sadece ekonomisine değil, saygınlığına da katkısı olduğunu anlattı.  

Yurt dışından sağlık hizmeti için gelecek insanların, mutlu şekilde ülkelerine dönmelerini dileyen Yayman, Türkiye'de bu hizmeti verecek kişilerin de milletini yüceltme düşüncesiyle de hizmet etmesini istedi.  

- "Kesinlikle tedavi için Türkiye'yi tercih ederim"

Heyette yer alan Kırgızistan Oş Bölgesi Milletvekili Dilmurat İshanov da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'deki yeni tedavi yöntemlerine şahit olduğunu ifade eden İshanov, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin sağlık sektöründe her vatandaşını değerli gördüğünü ve her bireyin sağlığına değer verdiğini gördüm ve bu çok dikkatimi çekti. Kesinlikle tedavi için Türkiye'yi tercih ederim. Yakın arkadaşımın göz problemleri var, ülkeme döndüğümde kendisini en kısa zamanda buraya yönlendireceğim" diye konuştu.  

Özbekistan'da klinik sahibi olan Hasan Kamilov ise bu tür programların iş birliğinin gelişmesinde rol oynayacağını belirtti.

Türkiye'de sağlık sektörünün ileri düzeyde olduğunu vurgulayan Kamilov, sağlık turizminde Türkiye ile Özbekistan arasındaki iş birliğinin gelişmesini diledi.

BAKA Antalya İl Koordinatörü Osman Erol da 6 günlük tanıtım turuna THY personelinin de katıldığını, heyete kentteki sağlık potansiyelinin tanıtılacağını, cuma günü de çalıştay düzenleyeceklerini kaydetti.

Heyette acenta temsilcileri, hastane sahipleri ve gazetecilerin de olduğunu bildiren Erol, "Doktorlar da kendi ülkelerinde özellikle onkoloji, organ nakli ve rehabilitasyon alanında faaliyet gösteriyorlar. Bizim de Antalya için belirlediğimiz öncelikli alanlar, bu dallar" şeklinde konuştu.