ANTALYA (AA) -  Kumluca ilçesindeki Erentepe ve Adrasan'da çıkan yangın, tamamen kontrol altına alınırken, Olimpos mevkisinde süren yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgelerindeki yangının tamamen kontrol altında olduğunu belirterek, Erentepe ve Adrasan Mahallesi'nde soğutma çalışmaları yapıldığını söyledi.

Olimpos'taki yangının da yerleşim yerlerinden uzakta devam ettiğini dile getiren Kara, "Herhangi bir yayılma riski yok. Kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülecek." dedi.

Kara, yangının çıkış nedeniyle ilgili sosyal medya üzerinden spekülasyonların yapıldığını ifade ederek, "Şu ana kadar çıkış sebebi ile ilgili bir tespitimiz yok. Özel ekip oluşturduk, çıkış sebebini araştırıyoruz. En kısa sürede çıkış sebebini tespit edip bunu kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kara, Adrasan bölgesinde 150 hektarlık bir alanın ilk belirlemelere göre yandığını kaydetti.

Kara, ekili dikili alanlar, ahırlar ve diğer yerleşkelerdeki hasar tespit çalışmalarının başladığını ancak şu anda herhangi bir rakam veremeyeceklerini söyledi.

Adrasan'daki Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda dün henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın sebebiyle Olimpos mevkisi ile Yazır Mahallesi'ndeki turistler ve vatandaşlar tahliye edilmişti.

Yaklaşık 100 tesis ile 3 bin 500 yatak kapasitesine sahip olan Olimpos'ta işletme sahipleri de tesislerdeki eşyalarını araçlarına doldurarak bölgeden uzaklaşmıştı.