ANTALYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipleri AK Parti'nin, parti içi tartışmalarla tökezlemesini, yavaşlamasını beklesinler. Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız" dedi.

Davutoğlu, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde, Antalya'nın kendileri için farklı olduğunu, her mitinglerinde Antalyalıların kendilerini bağrına bastığını söyledi. 

Seçim öncesi Antalyalılara hizmet sözü verdiklerini anımsatan Davutoğlu, 1 Kasım zaferine en güçlü katkı yapan illerden olan Antalya'ya ve böyle anlamlı bir günde kendileriyle olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 

Tüm Türkiye'yi gezdiğini anlatan Davutoğlu, her ilde yatırımların gerçekleştirildiğini, dün Osman Gazi Köprüsü'nün son tabliyesinin konulduğunu belirtti.

Bütün şehirleri kültürel açıdan ihya edecek "Kültür Eylem Planı"nı da dün açıkladıklarını ifade eden Davutoğlu, her hafta bir eylem planıyla milletin hizmetinde olduklarını kaydetti. 

Tüm şehirlere elleri dolu gittiklerine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Başkaları Ankara'dan dışarı çıkamazken, başkaları kumpastan, tuzaktan, iftiradan, hakaretten medet umarken biz sizlerle birlikte yeni Türkiye'yi imar ve inşa ediyoruz. Yollar açıyoruz, köprüler yapıyoruz, havalimanları yapıyoruz, toplu konutlar, okullar, üniversiteler yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, burada bir kez de Antalyalıların huzurunda diyorum, söz veriyoruz, başlattığınız bütün hizmetleri, dün Körfez geçişinde olduğu gibi, başlattığınız bütün hizmetleri, bütün yatırımları büyük bir kararlılıkla hayata geçiriyor, milletimizin hizmetine sunuyoruz. İçiniz rahat olsun. Temel attığınız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Bu azim, kararlılık ve samimiyetle millete hizmet yolunda yola devam edeceğiz."

- "Hep beraber omuz omuza olacağız"

Hamaset değil iş ürettiklerini vurgulayan Davutoğlu, başkaları gibi siyaseti laftan, hakaretten, iftiradan ibaret görmediklerini, hayata ve vatandaşlara dokunduklarını belirtti. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Varsın başkaları, muhalefet partileri Ankara'ya mahkum olsun, varsın başkaları kurultay oyunlarıyla kimin kime çelme takacağıyla meşgul olsun, kongre, kurultay yapsınlar. Varsın bu muhalefet liderleri ne şekilde birbirleriyle mücadele edeceğinin hesabını yapsınlar. Varsın bazıları bu hareketin, bu kutlu yürüyüşün zaafa uğrayacağı felaket günlerini beklesinler. Varsın başkaları parti içi kavgaları, ihtilafları siyaset zannetsinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipleri AK Parti'nin, parti içi tartışmalarla tökezlemesini, yavaşlamasını beklesinler. Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız, sonuna kadar Antalya ile milletle birlikte olacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan AK Gençlik ve Antalyalılarla gurur duyduklarını dile getiren Davutoğlu, "Her on yılda bir dünya görüşü, mahalle, parti değiştirenler bizim dava bilincimizi de vefamızı da kardeşliğimizi de anlayamazlar. Biz her yerde omuz omuzaydık, her yerde hep beraber omuz omuza olacağız" diye konuştu.