Alınan bilgiye göre, Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi'nde yaşayan Dilber Öktem'i (45) telefonla arayan bir kişi, polis olduğunu söyledi. Daha önce okuduğu gazete haberlerinden, telefondaki zanlı ile yanında bulunan kişinin dolandırıcı olduğunu anlayan Öktem, evde bulunan oğlu Anıl Öktem'den 155 Polis İmdat Hattını aramasını istedi.
İhbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Öktem'in evine geldi. Ondan sakin olmasını isteyen ekipler, telefondaki kişiler ne derse kabul etmesi gerektiğini belirtti. Öktem bunun üzerine telefondaki şüphelileri oyalamaya başladı. Onlara evinde yüklü miktarda altın ve para bulunduğunu söyleyen Öktem, ekiplerle bir naylon poşete bunların yerine gazete kağıdı doldurdu.

Öktem, dolandırıcılarla buluşmak için içi gazete kağıdı dolu poşeti alarak sivil polislerle aynı mahalledeki bir noktaya gitti. Çevrede saklanan ekipler, poşeti almaya gelen A.G.T. (25) ve D.Ö'yü (33) gözaltına aldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- "Anneciğim" dediler, söz istediler

Söz konusu kamera kaydında, telefondaki kişilerin "anneciğim" diye seslendikleri Öktem'e çeşitli sorular sorarak onu polis olduklarına inandırmaya çalıştığı görülüyor.

Şüphelilerin Öktem'e, "Sizi temize çıkaracağız. Bazı şahıslar size ait kimlik bilgilerine, özel bilgilere ulaşmış. Yanıma gelip yazılı sözlü ifade verene kadar kimseye bilgi aktarmayacaksın. Söz mü? Şifreli operasyon yapıyoruz. Sana kiminle konuşuyorsun diye sorarlarsa, 'oğlumla, kızımla, torunumla konuşuyorum' diyeceksin. Bugün içerisinde bu şahısları gözaltına alacağız" dediği de kayıtta yer aldı.