AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Hain terör örgütü yol arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi alçakça, kalleşçe şehit etti. Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada, milletimin, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağım. Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hale getireceğim." dedi.

"CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici"
Türkiye'deki FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur, CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici."

"Aklından şüphe ederim"
Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Yıldırım, "Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim." diye konuştu.

"Ben milletin hakkına bakarım"
FETÖ'ye yönelik çalışmalarda milletin hakkını ön planda tuttuklarına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anamuhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim.' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz."

"Kılıçdaroğlu'nun yanlıştan dönmesini bekliyorum"
Yıldırım, CHP'nin FETÖ soruşturmalarında mağduriyetler yaşandığı iddialarına ilişkin, şunları kaydetti:

"Bunlara sahip çıkmak, milletin geleceğine, milletin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu bu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık. Bu siyaset değil, siyasetimizi meydanlarda yapalım, vatandaşa ne anlatacaksak anlatalım ama bu ülkeyi yıkmak isteyenlere, bu milletin geleceğini karartmak isteyenlere arka çıkmak hiçbir şekilde, hiçbir şeyle izah edilemez. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yanlıştan dönmesini bekliyorum." 

"Meclis'in onayına sunulacak"
Yaklaşık 15 yıldır yeni anayasa tartışmalarının yapıldığını belirten Yıldırım, "Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim." dedi. 

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bu konudaki çağrısını aynen kabul ettiklerini ve kısa sürede Meclis'e yeni anayasa tekliflerini getireceklerini bildirdi.

Güçlü, bütün kurumları uyumlu bir şekilde çalışacak, sürekli güçlü iktidarı ve istikrarı teminat altına alacak bir sistem düşündüklerini dile getiren Yıldırım, mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağladığını ancak büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye'nin dertlerine çözüm üretilemediğini vurguladı. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Son dönem demokrasi tarihimize bakın, tek başına iktidarların olduğu süreler, 50-60, 80-90 buralarda büyüme istikrarla devam ediyor, kalkınma devam ediyor, ticaret, bütçe, milli gelir artmaya devam ediyor ama koalisyonda döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor. Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin kardeşliğinin de sağlamlaşarak devamı açısından elzemdir, muhakkak yapılması gerekir.

Bugüne kadar anlaşılan başta 60 madde olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis'e getirecek ve Meclis'in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Böylece artık yıllardır devam eden bu sistem tartışmasını, kör dövüşü sona erdireceğiz. AK Parti sorunları, torunlara havale eden bir parti değildir. AK Parti sorunları çözen partidir, sorunların parçası değil çözümün parçası, çözümün öncüsü olan bir partidir."