ANTALYA (AA) - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, "Aspendos Efsanesi-Aspendos'ta Tarihe Yolculuk"u ilk kez sanatseverlerle buluşturdu.

Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'ndaki gösteride, Pers, Roma, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinden Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaretine kadar Aspendos'un hikayesi, müzik, dans ve filmle canlandırıldı.

Gösteride, antik tiyatronun yapılış evreleri ve dönemin kostümleri anlatıldı.

Yerli ve yabancı çok sayıda sanatseverin izlediği gösteride, topluluğun performansı, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

- "Antalya bizi hiçbir zaman utandırmadı"

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösteri öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonu yüksek moralle açtıklarını söyledi. Gösteriye seyircilerin ilgisinin yüksek olduğunu belirten Erdoğan, "Antalya bizi hiçbir zaman utandırmadı. Bu sene turizmin biraz sorunlu yılı. O yüzden daha çok tanıtım yaparak ve çalışarak bu yılın iyi geçeceğini umut ediyorum." dedi.   

Erdoğan, gösterinin yeni bir çalışma olduğunu ifade ederek, geçen yıl ekim ayında birkaç prova gösterisi yaptıklarını ancak şu anki gösteriyi prömiyer saydıklarını dile getirdi.

Gösterilerde seyircilerin içinde bulundukları mekanın yapım evrelerini göreceklerini anlatan Erdoğan, "Bu nedenle seyirciler hazırladığımız filmi izleyecekler. Filmle birlikte giden koreografiyi, dansı, mizansenleri ve tiyatral bölümleri izleyecekler. Biz buranın yeterince tanıtılmadığını düşünüyorduk. O yüzden burayı tanıtmaya yönelik bir etkinlik bu." diye konuştu.

Erdoğan, gösterilerde yabancı seyirci oranlarının her zaman yüzde 80 civarında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu projenin özel tarafı Türk seyircisinin de çok fazla olması. Yeni oyun olduğu için heyecanlı bir ilgi var. Bir de kendi tarihlerini görüyorlar. Burada anlattığımız sadece Aspendos'un hikayesi değil. Romalılar, Helenistik dönem, Cumhuriyet dönemi, Mustafa Kemal'in bu tiyatroyla kurduğu ilişki ve burayı ziyaret etmesi dahil olmak üzere birçok tarihsel önemli olaya değiniyoruz."