Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, küresel yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyüyor olmasını önemsediklerini belirterek, "Ekonomi büyürse, bankacılık büyüyor ve sağlıklı işliyor. Bankacılık sektörü sağlıklı bir yapıdadır ve işlevini de başarılı bir şekilde sürdürmektedir." dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul katkılarıyla "Yaza Merhaba" etkinliği kapsamında 8. kez gerçekleştirilen "Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

Törenin açılışında konuşan TBB Başkanı Aydın, riskler yüksek seyretse de geçen yıla nazaran beklentilerin daha iyi olduğu bir dönem içinde bulunulduğuna işaret ederek, hem riskleri hem de fırsatları birlikte değerlendirip, işlerini iyi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Küresel yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyüyor olmasını önemsediklerine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti: 

"Ekonomi büyürse, bankacılık büyüyor ve sağlıklı işliyor. Bankacılık sektörü sağlıklı bir yapıdadır ve işlevini de başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Ekonomi gazeteciliği ile bankacılık arasında pek çok benzerlik var. Her ikisi de aracılık yapıyor. Bankalar kaynak sahipleri ile kredi arayanlar arasında, ekonomi gazetecileri ise haber kaynağı ile okuyucu arasında aktarım yapıyor. Her ikisinde de kurallar yanında prensipler ve piyasa denetimi var. Sizler kaynağınızdan aldığınız haberleri, hangi ölçüde kullanacağınıza karar verirken ve farklı gazeteler, farklı yorumlarda, farklı biçimde haber ve ürünü gösterirken, biz de bankacılık olarak farklı kesimlere, farklı ürünleri en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz."

AA muhabiri Uğur Aslanhan'a ödül 
Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu etkinlikte, Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü muhabirlerinden Uğur Aslanhan, "İstanbul'daki 100 bin emlakçıdan 90 bini kaçak" başlıklı haberiyle Namık Ahıska Özel Ödülü'nü aldı.

AA Finans Haberleri Editör Yardımcısı Arslan'a plaket

Aralarında Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editör Yardımcısı ve EGD Başkan Yardımcısı Hasan Arslan'ın da bulunduğu EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ni belirleyen jüri üyelerine plaket takdim edildi. Jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:

" Hasan Arslan (Anadolu Ajansı), Hakan Güldağ (Dünya), Vahap Munyar (Hürriyet), Şeref Oğuz (Sabah), Jale Özgentürk (Radikal), Olcay Büyüktaş Akça (Cumhuriyet), Emin Çapa (CNN Türk), Ali Çağatay (Bloomberg HT), Fikri Türkel (Gıda Hattı Dergisi), Fikret Çengel (Türkiye), Celal Toprak (Ekonomi Gazetecileri Derneği), Mustafa Kemal Çolak (Ekonomist), Uğur Küçük (TV Net), İdriz Çokal (Para Dergisi), Faruk Erdem (Takvim), İbrahim Acar (Yeni Şafak), İsmail Altunsoy (Yeni Hayat Gazetesi), Atilla Kızıltan (Sözcü), Ünal Tanık (Rotahaber.com), Hasan Süel (Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı), Bahri Şahin (CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü)"