KAYSERİ (AA) - Anadolu Ajansının (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, AA muhabirleri Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz önderliğindeki AA Kayseri Bölge Müdürlüğü muhabirleri Murat Asil, Musa Özyürek ve Mustafa Önal, Erciyes Dağı'nda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Merkezi'nden saat 24.00'te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici tarafından tırmanış için uğurlandı.

Kayak merkezi bölgesinden 2 bin 200 metreden tırmanışa başlayan ekip, Şeytanderesi rotasını izleyerek yaklaşık 11 saat sonunda Erciyes Dağı'nın 3 bin 917 metre yükseklikteki zirvesine ulaştı. Ekip, zirvede Türk bayrağı ile "Anadolu Ajansı 96 Yaşında" yazılı pankart açtı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, AA'nın 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptıkları tırmanışta başarıyla zirveye ulaştıklarını söyledi.

Kamp kurmadan zirve tırmanışı yaptıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı çalışanı 3 kişiyle Erciyes tırmanışına başladık. Üst istasyonda bulunan dağevine saat 01.30'da ulaştık. Burada bir saat dinlendik ve 02.30'da dağ evinden ayrıldık. Şeytanderesi rotasından çıktık. Zorlu bir tırmanış oldu, yer yer buz kaplı bir alanda çıktık. Güzel bir etkinlik oldu. Bu tırmanışımız Anadolu Ajansına armağan olsun. Tırmanış ve iniş, toplam 20 kilometrelik bir parkurdu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum, hiçbiri daha önce böyle bir tırmanış yapmamalarına rağmen uyumlu ve başarılıydılar. Zirvede ayrıca şehitlerimiz için Türk bayrağı açtık. Şehitlerimize çok üzülüyoruz. inşallah bu olaylar artık son bulur."

Ekip, zirveden yaklaşık 4 saatlik inişin ardından yeniden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Merkezine ulaştı.