ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta 25 günlük bebek, kalp yetmezliği rahatsızlığı sonucu Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle İstanbul'a sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, kentte 25 gün önce Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde prematüre dünyaya gelen erkek bebeğin yapılan tahlillerinde kalp yetmezliği tanısı konuldu.

İleri tetkik ve yoğun bakım gerektiği için İstanbul'a sevkine karar verilen bebek için Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter istendi.

Kentte helikopter pisti olmaması nedeniyle helikopterin Karaelmas Kemal Köksal Stadına inmesi kararlaştırıldı. Sağlık ekiplerince stada getirilen bebek, ambulans helikopterle İstanbul'daki özel bir hastaneye gönderildi.

Bu arada bebeğin dedesi Muzaffer Sefercik, gazetecilere yaptığı açıklamada, torunu Yunus Emre Sefercik'in, 25 gün önce 6,5 aylık olarak dünyaya geldiğini belirterek, "Hastanede yapılan tetkiklerinde kalp yetmezliği rahatsızlığı çıktı. İleri tetkik ve yoğun bakım gerektiği için İstanbul'a sevkine karar verildi. Hatıra olsun diye cep telefonumla özçekim yaptım. Ben 61 yaşındayım ve o daha bebek. Rahatsızlığı geçer ve büyüdüğünde, 'Dedem de ambulansın başına gelmiş' der. Sonra mezarımızın başında bir dua okur" diye konuştu. 

Bebek Yunus Emre Sefercik'in annesi Burcu Sefercik de oğlunun kalbinde sorun olduğunu ve İstanbul'a sevk edildiğini söyledi.