T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) destekleriyle düzenlenen 9.Türkiye Enerji Zirvesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal ve uluslararası katılımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey isimleri ile sektörün önemli

firmalarını ağırladı. Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenen Enerjide Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde sektörün önde gelen firmalarının projeleri değerlendirildi. Alpet, Kıbrıs Salamis’te hayata geçirdiği kendi enerjisini kendi üreten Eko Petrol istasyonu ile “Sektör Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Alpet’ten doğaya yatırım, geleceğe yatırım Tüm faaliyetlerinde “insan sağlığını ve çevreyi koruma” ilkesini benimseyen Alpet, enerjisini üreten Eko Petrol yatırımı ile doğanın da kendini yenilemesine destek oluyor. 2.000 metrekarelik alana sahip olan Salamis Akaryakıt İstasyonu bu özelliği ile Ortadoğu ülkeleri arasında bir ilk olma özelliği taşıyor. Alpet’in Salamis Akaryakıt İstasyonu’ndaki tüm enerji ihtiyacı 36 adet güneş panelinden sağlanıyor. Yılda ortalama 15.120 kWh enerji üreten altyapı sayesinde ciddi oranda tasarruf elde ediliyor.

Alpet Hakkında:

Mücevherat, lojistik, finans, eğitim ve enerji sektörlerinde 35 iştiraki ile faaliyet gösteren ve Türkiye’nin önde

gelen kuruluşlarından olan Altınbaş Holding’in akaryakıt dağıtımı alanında hizmet sunan markası Altınbaş Petrol

(Alpet), 21 yıldır Türkiye genelinde 400’ün üzerinde istasyonu ile hizmetlerine devam etmektedir. Türkiye’nin 3.

en büyük akaryakıt depolama kapasitesine sahip dağıtım şirketlerinden biri olan Alpet’in Kocaeli, İzmir, Mersin,

Kırıkkale, Samsun, Batman'da dolum tesisleri, Antalya ve Marmara Ereğlisi’nde ikmal noktası bulunmaktadır.

Akaryakıt sektörünün milli markası Alpet, yenilikçi çalışmalarıyla sektörde emin adımlarla büyümeye devam

etmektedir.