OBM İnsan Kaynakları şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılı içerisinde Almanya'da çalışmak üzere  Türkiye'den ilk etapta 10 bin işçi götürelecek. Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz.

Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz.

Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz.

Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var.

Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak.

Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? YAŞ SINIRI KAÇ?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

2019’DA İLK OLARAK 10 BİN ARASI İŞÇİ ALINACAK!

Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” dedi.

ALMANYA İŞÇİ BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Almanya'ya işçi olarak gitmek istiyorum diyen kişilerde aranılan tek şart 20 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak. Bu yaş aralığında olan herkes istediği takdirde Almanya İşçi başvurusu için Almanya iş başvuru formu doldurabilecek.

DİL EĞİTİMLERİ VE BARINMA İHTİYAÇLARI ŞİRKETE AİT!

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini belirten Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine tabi tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Aynı zamanda, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz. Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya´da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU!

İŞKUR üzerinden yayımlanan çok sayıda memur personel alım ilanına çok yakında yeni bir ilan daha eklenecek. Bu ilanda Almanya' ya vasıflı ve vasıfsız olmak üzere toplamda 10 bin personel alımının yapılacağı duyurulacak. Konuya ilişkin detayları aktaracak olursak, OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamaları ulaştırmak doğru olacaktır.

İlgili açıklamalarda OBM Türkiye Genel Müdürü Osman Taş 10 bin vasıflı ve vasıfsız personel alımı yapılacağını duyurdu. Açıklamasında İŞKUR ile sürekli irtibatta olduklarını aktararak; önemli ifadelere yer verdi. Yaptığı konuşmasında ülkeye ciddi döviz girdisi sağlayacak projenin detaylarını aktardı.

Açıklamasında "Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam. Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olma amacıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız var. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık.

Yabancı işçi yasası 1961’den bu yana mevcut. 2010’da yeni bir düzenleme yapıldı kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi. Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz, masrafların tamamı tarafımızdan karşılanacak.

Almanya' ya alınacak 10 bin vasıflı ve vasıfsız personelin işlemlerine yönelik tüm masrafların OBM Türkiye tarafından karşılanacağını aktaran genel müdür Osman Taş " Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 ay sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir. " şeklinde konuştu. Türkiye' ye gelişlerindeki en büyük etkenin de kendisinin Türk olması olduğunu belirten Taş, ülkeye döviz girdisi sağlanmasında faydası olmasını istediklerini ve maaşların % 50 kısmının Türkiye' den yatırılacağını aktardı...

"2019'DA 10 BİN İŞÇİ GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” İfadelerini kullandı.

"DİL EĞİTİMİ VE BARINAK BİZE AİT"

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini belirten Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine tabi tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Aynı zamanda, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz. Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya’da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

"TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Projenin Türk ekonomisine katkısından da bahseden Osman Taş “Bizim bu işimizin Türk ekonomisine katkıları da olacak. Zaten kanunen işçinin aylığının yüzde 50’si Türkiye’ye diğeri de Almanya’ya yatacak. Zaten bu işçiler buradaki ofisimiz üzerinden girişleri yapılacağı için işsizliği de bir anlamda azaltmış olacağız. Sonuçta İŞKUR ile çalışıyoruz. Onların da bize ciddi bir katkısı var. Bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz “ ifadelerini kullandı.

"MAAŞ 3 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR"

Almanya’daki çalışma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak, kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor. “ dedi.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş daha önce yaptığı açıklamalarında Almanya için Türkiye'den 10 bin personel alımı yapılacağı ifade etmişti.

Söz konusu personel alımında işe alınacak olan işçilere 2 bin euro maaş verileceği de ifade edildi.

Söz konusu açıklamalar ardından binlerce kişinin işçi başvurusu yapmak isteyen adayların siteye yoğun bir şekilde giriş yapmasından dolayı başvuru ekranı çökmüştü.

Şirket tarafından yapılan açıklamada ise kısa zamanda bu sorunun çözüleceği ve başvuruların yeniden alınacağı belirtildi. Bugün itibari ile başvuru ekranı yeniden açıldı ve adaylar başvurularını yapmaya başladılar.

YAPILAN AÇIKLAMALAR

OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam.

Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olmak maksadıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız bulunuyor. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık. Yabancı işçi yasası 1961 yılından beri mevcut. 2010 yılında yeni bir kanuni düzenleme yapıldı, kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi.

Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz

Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir.

ALMANYA'DA İŞ İMKANI

Şirket tarafından Almanya'da iş imkanı şeklinde yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Sektörlere göre farklı, dolgun ücretler, konaklama ve servis sunarak, binlerce Türk vatandaşına Almanya’da çalışma imkânı ve istihdam sağlamaya, Türk ekonomisine, işsizlik sorununa çözüm anlamında katkıya hazırlanıyor...Vasıflı, vasıfsız tüm başvurular OBM A.Ş tarafından, Almanya'dan gelecek taleplere göre değerlendirilecek. "

BAŞVURU ÜCRETİ İSTENMİYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada başvuru sırasında hehrangi bir ücret alınmayacağına yer verildi. Açıklama şu şekilde;

"Havalimanı yer hizmetleri dışında da belgeli TIR şoförlerinden, sağlık sektöründeki, hemşire ve doktorlara, tesisatçılardan, özel endüstriyel kaynakçılara kadar Almanya'da çok sayıda farklı sektörde Türk vatandaşına dolgun ücretlerle istihdam imkânı sunuyor. 20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı sağlık engeli olmadığı sürece başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor... "

SON BAŞVURU

Şirket herhangi bir kamu kurumuna bağlı değildir. Özel bir şirkettir. Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Hiçbir kurumla bağlantımız yoktur.Başvurularda asla ve asla hiçbir ücret talep edilmemektedir. Sitemiz dışında hiçbir yerde başvuru yoktur.
Sadece formlar doldurularak başvurular kabul edilecektir. Özel isteklerinizi [email protected] mail atarak iletiniz. Başvurular 30 Aralık 2018'e kadar devam edecektir. Ofislerimizden başvuru kabul etmiyoruz. İlginize teşekkür ederiz."

OBM TÜRKİYE'DEN YENİ AÇIKLAMA

Yapılan bu açıklamanın ardından OBM Türkiye'nin resmi internet sitesi yoğunluktan dolayı çöktü. OBM Türkiye, bunun üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Şirketimizin Almanya'da yeni istihdam imkanları sağlayacağı konusunda yayınlanan haberler üzerine çok yoğun bir başvuru süreciyle karşı karşıyayız.

Bu konuda gerçekleşen yoğunluk nedeniyle, başvuruların yapıldığı internet sitemizde teknik sorunlar meydana gelmiştir.

Teknik sorunların hızlı bir şekilde giderilmesi için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Sitemiz en kısa sürede faaliyete geçecektir.

Başvurular sadece internet sitemizde bulunan formun doldurulmasıyla alınmaktadır.

Yoğunluğun getirdiği teknik sıkıntı giderildikten sonra başvuru süreci her gün devamlılığı sağlanmış bir şekilde sürecektir.

Başvurularda asla ve asla hiçbir ücret talep edilmemektedir. Sitemiz dışında hiçbir yerde başvuru yoktur.

Hiç bir kurumla da bu konuda anlaşmamız yoktur. İtibar etmeyiniz."