Alınan bilgiye göre, kızlarının bulunmasının haberinin ardından Alanya'dan yola çıkan Haougen'ın annesi Line Lita Hoholm ve Nodland'ın annesi Elin Nodland, Mersin girişinde Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince karşılandı.
Buradan ekiplerle birlikte şube müdürlüğüne gelen Norveçli aileler, günler sonra çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Ida Marie Nodland, annesi ve annesinin bir arkadaşının elini tutarak şube müdürlüğünden ayrılırken, Mia Emilie Haougen ise gözyaşları eşliğinde annesine sarıldı. Bu arada Nodland'ın elinin üstünde "Batuhan seni seviyorum" yazılı olduğu görüldü.

Aileler, geldikleri araçla tekrar Alanya'ya dönmek için yola çıktı. 

Öte yandan genç kızların ailevi problemlerden dolayı evden kaçtıkları ve otobüsle Mersin'e geldikleri öğrenildi. Kızların ayrıca, izin süreleri bittiği için Norveç'e dönmesi gerektiği ancak Türkiye'de kalmak istedikleri belirtildi.

Alanya'da yerleşik yaşayan Norveçli Line Lita Hoholm'un, 15 yaşındaki kızı Mia Emilie Haougen ve aynı yaştaki kız arkadaşı Ida Marie Nodland'ın evden ayrıldıktan sonra 4 gündür eve dönmediğini polis ve jandarma ekiplerine bildirmiş, genç kızlar, Mersin'de Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki bir kafe yakınında otururken, kendilerinden şüphelenen iş yeri çalışanlarının durumu polise bildirmesiyle bulunmuştu.