ANTALYA (AA) - İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki, terör saldırısının ardından kutlama programı iptal edilen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'nde sanatçılar teröre ortak tepki gösterdi.

İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) öncülüğünde, Alanya Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin kapanışı Titan Select Otel'de yapıldı.

Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den sanatçıların katıldığı festivalde konuşan oyuncu Wilma Elles, Almanca ve Türkçe barış ve dostluk çağrısı yaparak, terör saldırısını kınadı.

Elles, Akdeniz'in en güzel sahillerinden Alanya'da bir araya gelen sanatçı ve oyuncular olarak ülkeler arasında sorunlar ne olursa olsun, halkların dost kalmasını, karşılıklı saygı, seviyle yaşamasını dilediklerini belirterek, "Bu çağrı hepimizin çağrısıdır. Kin değil anlayış, nefret değil sevgi, savaş değil barış istiyoruz." dedi.

Ukraynalı sanatçı Olga Sumskaya da festival ile farklı dillerde mesajları halklara iletmeye çalıştıklarını bildirdi. İstanbul'daki terör saldırısının kendisini çok üzdüğüne değinen Sumskaya, şöyle devam etti:

"Türkiye ve halkı için çok üzülüyoruz. Herkesin başı sağ olsun. Yaralıların da çabuk iyileşmelerini diliyorum. Bugün burada olan tüm insanlar Ukrayna'dan Rusya'dan, Belarus'dan, Kazakistan'dan ve Azerbaycan'dan insanlarla aynı anda teröre karşı 'Hayır' diyoruz."

Ülke olarak Türkiye ve halkını çok sevdiklerini belirten Sumskaya, son olaylardan üzünü duyduklarını dile getirerek, "Ben bu güzel ülkenin güzellik ve barış içinde yaratıldığını düşünüyorum ve biz barışa ulaşacağız ve barışı kesinlikle kazanacağız." ifadesini kullandı.

Vitaliy Borisyuk ise Türkiye'deki son terör saldırısında Türkiye ve halkının acılarını paylaştıklarını dile getirdi. Bugün sanatçılar ve oyuncular olarak kendilerinin çok önemli bir görevi olduğunu vurgulayan Borisyuk, şunları kaydetti:

"Sinema ile barışı buraya çağırmak istiyoruz. Oyuncular ve sanatçılar olarak bizler burada barışın tarafındayız. Sinema sanatı, her zaman her yerde insanları birleştiren bir şey. Biz onun için sinema ile bugün barışı çağırmak istiyoruz." 

Kapanış töreninde oyuncu ve sanatçılara katılımlarından dolayı plaket verildi.