Çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimler ağırlıklı olarak kurum içi eğitmenlerce veriliyor ve programlar katılımcının içeriği belirleyebildiği dinamik bir yapıya sahip. İşe yeni giren deneyimsiz satışçılardan en üst kademedeki satış yöneticilerine kadar her seviyeye uygun bilgi, beceri ve alışkanlık gelişimi sağlayan Horizon Satış Akademisi, Brandon Hall’dan aldığı 5 farklı ödül ile ödül töreninde dikkat çekti. Ödülleri Horizon Satış Eğitim Müdürü Emre Nuh Topoğlu ve Satış-Perakende Yetkinlikleri Geliştirme Direktörü Erkan Dündar, Brandon Hall CEO’su Mike Cooke’un elinden aldı.
Horizon, Brandon Hall Mükemmelik Ödüllerinde Yönetim Atölyesi Liderlik Programı ile bir altın, Sales Trainee programı ile en iyi satış programı ve satış oryantasyonları kategorisinde 2 gümüş, Değişimi Destekleyen En İyi Öğrenme Programı kategorisinde 1 gümüş ve En iyi Ekip Gelişimi kategorisinde de 1 Bronz ödül kazandı.

Satış sistemlerinin çalışanların desteğini tam olarak aldığı zaman çok daha başarılı olduğunu kaydeden Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, “Bu anlamda iyi bir yapı oluşturduk ve akademi de önemli bir görev üstlendi” diye konuştu.

Yıldız Holding Uluslararası Satış Operasyonları Grup Başkan Yardımcısı Kemal Gül, “Rekabetin giderek arttığı hızlı tüketim sektöründe, yetişmiş ve donanımlı satışçılar rekabet avantajı sağlıyor. Bu nedenle Horizon Satış Akademisi’ne 2 yıldır büyük önem verdik. Horizon Akademi sadece bir eğitim programı değil aynı zamanda değişim ve dönüşüm fırsatlarını keşfettiğimiz bir platform. Biz plasiyerlerimizden en üst düzey yöneticilerimize kadar akademide yeni rekabet fırsatlarını keşfediyor, hem de burada gelişim sağlıyoruz. Bu programlarla elde ettiğimiz iş başarılarının Brandon Hall tarafından ödüllendirilmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde ödülü alan Horizon Akademi yöneticisi ve Satış Yetkinlikleri Geliştirme Direktörü Erkan Dündar şunları söyledi:

“Türkiye’deki insan kaynakları ve eğitim profesyonellerinin günden güne daha başarılı işler yaptıklarına tanık oluyoruz. Yıllar önce sadece bankacılık ve ilaç sektöründe bu denli bilimsel ve ciddi programlar yürütülürken, şu an perakendeden hızlı tüketime, lojistikten, tekstile her şirket çalışan gelişiminin önemini anlamış ve kendi kurumsal akademilerini kurmaya başlamış durumda. Bu anlamda geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz satış kabiliyetleri gelişim programlarıyla Yıldız Holding’e ve Türkiye’ye 5 farklı kategoride ödülü getirmek, aynı zamanda çalışanlarımıza dünya standartlarında eğitim ve gelişim olanağı sunduğumuz anlamına geliyor.”

Horizon Satış Akademisi sadece standart eğitimler veren bir eğitim platformu değil, aynı zamanda çeşitli projelere olanak sağlayan bir yapı. Akademi tarafından yürütülen programlarla gerçek iş konuları doğrudan çalışanlar tarafından ele alınıyor, iş problemleri çalışanlar tarafından çözülüp iyileştirmeler yapılıyor. Aksiyonel öğrenme (Action Learning) adı verilen bu metodla hem gerçek iş fırsatları keşfediliyor hem de bu süreçte akademideki öğrenme en üst seviyeye çıkıyor.

Horizon, Yıldız Holding ve iştiraklerinin ürettiği 40 farklı kategoride 800’ün üzerinde ürünü Türkiye’deki 160.000 noktaya dağıtıyor. Bu kadar büyük bir operasyonu sıradan satış alışkanlıklarıyla yönetmek zor. Bu nedenle satış ekiplerini sürekli geliştirmek üzere Horizon Satış Akademisi’ni kuran Horizon’da bugüne kadar 1.800 plasiyer, 700 market aktivite elemanı, 50 satış destek yöneticisi, 400 satış yöneticisi, 50 müdür ve üstü pozisyon eğitimlerden geçirildi. Satış kabiliyetlerinin önündeki 63 temel iş problemi ekiplerce ele alındı ve çözüme kavuşturuldu. Ayrıca satış eğitimleri sonrası %70 oranında öğrenme artışı, dağıtım hızında büyük oranda artış gibi önemli sonuçlar elde edildi.