EDİRNE (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, ''Biz sivil bir anayasa istiyoruz. Gençlik için, genç bir anayasa istiyoruz.'' dedi.

Ecertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğini söyledi. Ecertaş göreve geldiği günden bu yana tüm illeri ziyaret ederek çalışmaları yerinde görmeye çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Ecertaş, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bizim buraya asıl ziyaret sebebimiz yeni anayasa çalışmaları. Gençlik yeni anayasa istiyor. Bunu gerçekten gönülden istiyoruz. Edirne'de de bunu konuşalım sohbet edelim istedik. CHP'li, MHP'li arkadaşlarımızı davet edelim, tartışalım, sohbet edelim istedik. Anayasa temelinde milletin temel hak ve hürriyetlerini, devletle millet arasındaki ilişkiyi tanımlayan, devletin yürütme sistemini tanımlayan bir belgedir. Yeni hepimizi ilgilendiriyor. Gençler olarak bugün buna sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız. Bugün bu anayasa vesayet sisteminden, postal izlerinden temizleniyor.

Türkiye'de şimdiye kadar olan 4 anayasada hepsinde postal izleri var. Özelikle 82 Anayasası bu anlamda özellikle araştırmaya değer. 80 darbesinin ardından, darbe çerçevesinde oluşturulan vesayetin kazanımlarını korumaya ilişkin yapılan bir anayasa. Biz sivil bir anayasa istiyoruz. Gençlik için, genç bir anayasa istiyoruz. Bununla alakalı da il il dolaşıp konuşuyoruz. Meclis'te CHP uzlaşma masasından kalktı ama CHP'li gençleri biz sokaklarda görüyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. onlarla konuşuyoruz.''