KİLİS (AA) - EMRAH YAŞAR - Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu'na, burada geçen yıl terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yalçın Nane'nin ismi verildi.

Dağ Hudut Karakolu'ndaki törene, Vali Süleyman Tapsız, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, şehidin anne ve babası ile eşi Seher ve 9 aylık oğlu Yalçın Nane, askeri yetkililer ve diğer ilgililer katıldı.

Tuğgeneral Soysal, törende, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli Nane'nin, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği uğruna 23 Temmuz 2015'te, Dağ Hudut Karakolu bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olduğunu söyledi.

Silah arkadaşının, rütbelerin en yükseği şehadet mertebesine eriştiğini vurgulayan Soysal, şehit Yalçın Nane'nin isminin, görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'nda ölümsüzleşeceğini belirtti. Soysal, şöyle devam etti:

"Türk milletinin kahraman şehit evladı, sen kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamak üzere aldığın görevi en iyi şekilde yaparken, en yüksek mevki şehitlik mertebesine ulaştın. Kahraman şehidimiz, sen kalbinde vatan aşkı, ruhunda eşine ender rastlanır bir inançla bu ülke için canını seve seve verdin. Sen rahat uyu. Bu kutsal mücadeleyi bıraktığın yerden aynı azim ve kararlılıkla sonuna kadar sürdüreceğimize emin olabilirsin. Mukaddes yurdumuzun her karış toprağını kanlarıyla sulayan ve bu uğurda gözlerini kırpmadan can vererek bizlere emanet eden başta başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikale etmiş tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." 

- Şehidin 9 aylık oğlu, askeri kıyafetle getirildi

Konuşmaların ardından Tümgeneral Osman Erbaş, şehidin eşi Seher Nane'ye günün anısına şilt takdim etti.

Vali Tapsız, Tümgeneral Erbaş, Tuğgeneral Soysal, şehidin anne ve babası ile eşi, 9 aylık Yalçın Nane ile karakoldaki gözetleme kulesine çıkarak, bir süre burada sınırı izledi.

Şehidin ismini taşıyan ve üzerinde askeri kıyafet bulunan oğlu Yalçın Nane, Tapsız ve askeri yetkililerin ilgi odağı oldu.