ADANA (AA) - Adana'da üvey annesinin şiddet uyguladığı öne sürülen 9 yaşındaki çocuğun öz annesi, kızının velayetini almak için açtığı davanın sonuçlanmasını bekliyor.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde tedavi gören K.D'nin öz annesi Şeyma Kuzkaya, AA muhabirine, kızına şiddet uyguladığını ileri sürdüğü çiftin serbest bırakılmasını hazmedemediğini söyledi.

Kızının velayetini almak için açtığı davanın devam ettiğini anlatan Kuzkaya, şunları kaydetti:

"Kızımın yanındayım ve tekrar yanıma alacağım. O çiftin şu anda serbest olması beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Çocuğumu bu hale getirdiler ve hala sokakta gezebiliyorlar. Serbest bir şekilde, hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yapmamış gibi dolaşmaları çok üzüyor beni. Nasıl dayanıyorlar, bilmiyorum. Vicdanları olsa zaten yapmazlardı diye düşünüyorum. Vicdanları olmadığı için böyle bir şey yaptılar. Her zaman için kızımın arkasındayım ve artık yanında olacağım.

Velayeti bana geçtikten sonra da artık bir düzenimiz olacak. Okuluna, eğitimine devam edecek, o da benimle yaşayacak. Bundan sonra kızımı asla hiç kimseye vermem. Hep beraber kalacağız."

Kuzkaya, kızının tedavisinin olumlu sonuç verdiğini ve bugün taburcu edilebileceğini dile getirdi.

K.D'nin velayet davası sonuçlanıncaya kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gözetiminde kalacağını belirten Kuzkaya, kızının, yanına aldıktan sonra eğitimine kaldığı yerden devam edeceğini sözlerine ekledi.

- Olay

Kozan ilçesinde ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi K.D'nin gözlerindeki morluğu fark eden öğretmeninin durumu bildirdiği çocuğun öz annesi Şeyma Kuzkaya polise şikayette bulunmuştu. Pedagog ve psikolog eşliğinde bilgisine başvurulan K.D'nin beyanı üzerine gözaltına alınan babası İbrahim D. ve üvey annesi N.D. ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. 

İlk kontrolleri Kozan Devlet Hastanesinde yapılan K.D. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınmıştı.