AK Parti hükümetlerinin yedincisinde 9 yeni isim yer aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak yeni kabinede başbakan yardımcılıklarına getirildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet açıklandı.

Yeni hükümette başbakan yardımcılığı 5 kişiden oluştu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yeni kabinede görev almazken, Lütfi Elvan ise Kalkınma Bakanı oldu. Bu isimlerin yerine ise AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak getirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise Milli Savunma Bakanı oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Avrupa Birliği Bakanı olarak görevlendirildi.

65. Hükümette Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yerini koruyan bakanlar arasında yer aldı.

Akdağ ve Zeybekci yeniden kabinede
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine daha önce aynı görevde bulunan Erzurum Milletvekili Recep Akdağ getirildi. Yeni kabinede, Ekonomi Bakanlığı Nihat Zeybekci'ye emanet edildi.

Başbakan Yıldırım, kendisinden boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunu ise Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a teslim etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise kabinedeki tek kadın bakan oldu. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Kaya, elektrik elektronik mühendisi ve tıp doktoru.

64. Hükümette görev yapan Yalçın Akdoğan, Sema Ramazanoğlu, Volkan Bozkır, Fatma Güldemet Sarı, Mustafa Elitaş, Cevdet Yılmaz, Mahir Ünal, Mehmet Müezzinoğlu ise yeni kabinede yer almadı.