Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta terör örgütü DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 52'nci gününde devam ediyor.

Azaz-Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu'nun, Rai-Cerablus sektöründe Taşıhüyük meskun mahallerinde başlattığı taarruzda henüz ilerleme sağlanamadı. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana kontrol sağlanan 134 meskun mahalde yaklaşık bin 110 kilometrekarede güvenliği artırıcı önlemler sürdürülerek keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 62 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından atış yapıldı. Özgür Suriye Ordusu'nun ileri harekatı desteklenerek belirlenen hedefler tam isabetle imha edildi. 

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ise ani çıkacak hedeflere yönelik bekletildi. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmedi.