AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından silahlı suç örgütüne yönelik yaklaşık 300 polisin katılımıyla Antalya, Bursa, Şanlıurfa ve Kocaeli'nde operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt elebaşı H.K. ile S.C, İ.H.C, A.K, C.K, A.K, C.G, M.K, M.A, İ.C, V.K, M.S. ve C.K. gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında 27 adreste yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, 116 fişek, 3 gram esrar ile müştekilere ait çok sayıda çek, senet, tapu, araç satış sözleşmesi ve vekaletname bulundu.

Zanlıların borcunu zamanında ödeyemeyen kişilerin mal varlıklarını silahlı suç örgütünün gücünden yararlanarak baskı ve tehdit ile ellerinden aldıkları, suç örgütü aleyhine ifade veren müştekileri tehdit ederek ifadelerini geri almalarını sağladıkları iddia edildi.

Bu şekilde 9 nitelikli yağma ve 4 tefecilik eylemlerine karıştığı tespit edilen zanlılar, polisteki ifadelerinin ardından "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, kasten yaralama" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.