ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda ülke genelindeki okullarımızda öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil, belki şaşıracaksınız ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'dadır. İnşallah önümüzdeki dönemde yapılacak yeni öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen çözmüş olacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmen ataması için düzenlenen törene katıldı.  Atanacak 30 bin öğretmenin her birini ayrı ayrı tebrik eden ve yeni görevlerinde başarılar dileyen Erdoğan, bugün atanacak olanlarla birlikte öğretmen sayısının 923 bin 133 çıkacağını söyledi. Türkiye'de 2002 yılında 543 bin 896 öğretmenin görev yaptığını anımsatan Erdoğan, bugün 923 bin 133 öğretmen sayısına ulaşılmasının nereden nereye gelindiğini gösterdiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 13 yılda, 542 bin 120 yeni öğretmenin atamasının yapıldığını vurguladı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir başka ifadeyle 2002 yılında devir alınan öğretmen sayısı kadar adeta yeni atama yapılmış durumda. Elbette bu dönemde emekli olanlar da oldu. Sonuçta bugün 923 bin öğretmenle evlatlarımıza en güzel eğitimi vermenin çabası içerindeyiz, çabası içerisinde olacağız. Artık boş geçen veya farklı branşlardan öğretmenlerin girdiği dersler sorunu, büyük ölçüde geride kaldı. Şu anda ülke genelindeki okullarımızda öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil, belki şaşıracaksınız ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'dadır. İnşallah önümüzdeki dönemde yapılacak yeni öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen çözmüş olacağız. Yaklaşık 90 bin öğretmen ataması daha yapıldığında Türkiye'nin tamamında öğretmen kadrolarının doluluğu yüzde 100'e ulaşacağı görülüyor."

Sınıf mevcutlarının 100 öğrenciyi aşkın olduğu günleri hatırladığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Benim sınıfımda 75 arkadaştık ama şimdi artık 30'a inmeye başladı. Anadolu'yu dolaşırken hamdolsun 15 öğrencinin, 18 öğrencinin, 20 öğrencinin olduğu sınıflar gördüm. Bugünleri gördük. Şimdi bütün mesele öğretmen noktasındaki eksiğimizi, yüzde 100'e tamamıyla çıkartmak suretiyle bu eksiği gidermek ve böylelikle artık öğretmen-öğrenci bu ilişkide istediğimiz hedefe ulaşmaktır."