İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı. 

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. 



Çanakkale
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale'de tören yapıldı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.



Kırıkkale
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardahan
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ardahan'da tören düzenlendi. Törende, valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. 

Osmaniye
Osmaniye Valisi Kerem Al, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk ve Belediye Başkanı Kadir Kara Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Al, yaptığı konuşmada, milletin ayağa kalkışının, milli birlik ve beraberlik içerisinde, dünyaya gücünü bir kez daha gösterdiği 30 Ağustos zaferinin 94. yıl dönümünü büyük bir aşk ve heyecanla kutladıklarını söyledi. 



Diyarbakır
Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden temsilci katılmadı.

Adana
Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik binasında devam eden törende, Demirtaş, İlbaş ve Sözlü yetkililerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Mersin
Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törenlerde ilk olarak Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alan yanında bulunan Mersin Kültür Merkezi'nde Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Kocamaz tebrikleri kabul etti. 

Hatay
Hatay'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ise Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.