ANKARA

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin otopsi işlemleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 8 cumhuriyet savcısının nezaretinde Adli Tıp Kurumunda sürüyor.

Alınan bilgiye göre, yaşamını yitiren 37 kişiden 32'sinin kimlikleri tespit edildi, 5 cenaze yakınından ise kimlik tespiti için DNA örneği alındı.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 37 kişiden 28'inin cenazesi ailelerine teslim edildi.

Müezzinoğlu: Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Güvenpark'ta dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı.

13'ü yoğun bakımda olmak üzere 60 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanlığından, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan, 13'ü yoğun bakımda olmak üzere 60 kişinin çeşitli hastanelerde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Olay yerinde çalışmalar sürüyor

Olay yeri inceleme ekiplerinin patlamanın yaşandığı alandaki çalışmaları sürüyor.

Atatürk Bulvarı'nda dün terör saldırısının yaşandığı alanı içine alan, Kızılay kavşağı ile bulvarın Meşrutiyet Caddesi girişi arası brandalarla kapatıldı.

Metro ve Ankaray seferleri normale döndü

saldırı nedeniyle trafiğe kapatılan bölgede, metro ve Ankaray seferleri normale dönerken, otobüslerle ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanıyor.

Saldırıda yaşamını yitiren dört kişi toprağa verildi

Öte yandan yaşamını yitirenlerden üçü için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni yapıldı.

Hazine Müsteşarlığında özel güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Hamide Sibel Çetinkaya (55) ile üniversite öğrencisi Feyza Acısu'nun (22) cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı Camisi'ne getirildi. 

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ailelere başsağlığı diledikten sonra, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaşla cenaze namazında saf tuttu.

Cenazeler, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berkay Baş'ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından yakınların tarafından teslim alınarak Polatlı ilçesine getirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu Bölge Müdürlüğünde çalışan Rasim ile Funda Baş çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Berkay Baş’ın ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü 1. sınıfında eğitim gördüğü öğrenildi. 

Baş'ın cenazesi, Şentepe Mahallesi Ulu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Polatlı Şehir Mezarlığında toprağa verildi.


AA