Türkiye’nin global enerji şirketi Aksa Enerji, 2018 Şubat ayında belirlediği “5 milyon adam saat kazasız çalışma” hedefinin 2 milyon saatine 2018 Aralık sonu itibarıyla ulaştığını açıkladı. Aksa Enerji, 2018 Şubat ayında da Afrika’daki Gana Akaryakıt Enerji Santrali’nde “1 milyon adam saat kazasız çalışma” hedefine ulaşmıştı.Aksa Enerji’nin bu başarıyı elde etmesi “5 milyon adam saat kazasız çalışma” hedefine emin adımlarla ilerlediklerinin kanıtı oldu.

Aksa Enerji Batı Afrika Santralleri İşletme ve Bakım Koordinatörü Murat Çaptuğ, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ulaşılan ‘’2 milyon adam saat kazasız çalışma’’ başarısı için şunları söyledi: ‘’Tüm faaliyetlerimizde istihdam ettiğimiz insan gücünün sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışması için ulusal ve uluslararası yükümlülükleri yerine getirmekle yetinmeyip aylık izleme ve ölçme performanslarıyla sürekli iyileştirmeyi taahhüt eden bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bu anlamda yapılan iyileştirmelerden biri de 2018 yılında verilen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin bir önceki seneye göre yüzde 67 oranında artırılması oldu. İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü gerek kendi çalışanlarımızda gerekse yerel çalışanlarda üst seviyelere getirerek, sektörün öncü santralleri arasına girmeyi hedefliyoruz.”

Aksa Enerji, insana ve çevreye verdiği değer ve saygı ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki faaliyetleriyle çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve mesleğe bağlı hastalıklarının önlenmesine yönelik üst düzey çalışmalar gerçekleştiriyor. Aksa Enerji, Gana Santrali’ndeki bu hedefe ulaşmak için santralde uyguladığı etkin İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarını 2019 yılında da kesintisiz olarak sürdürecek.