MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar kentinde bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı yarın başlayacak.

Türkiye'nin bu yıl ilk kez "ortak ülke" olarak katıldığı fuarın açılışını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yapacak.

24 ülkeden 800'e yakın firma ve sektörel tanıtım grubunun katılacağı fuarın açılışına ayrıca, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic de katılacak.

Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı Direktörü Dalfina Bosnjak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Türkiye'nin bu yılki fuara "ortak ülke" olarak katılmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Türk şirketlerinin daha önceki fuarlara da katıldığını aktaran Bosnjak, "Türkiye ekonomisi son yıllarda önemli bir çıkış yakaladı. Buraya gelen Türk firmaları sadece yatırım yapmayı planlamakla kalmayıp bunları hayata da geçiriyor." dedi.

Mostar'daki fuarın Türk iş adamlarına Güneydoğu Avrupa'daki yatırım imkanlarını görme fırsatı sunduğunu söyleyen Bosnjak, "Türkiye gibi ekonomik anlamda güçlü bir ülkenin fuarımıza katılması dahi fuarın önemini, ziyaretçi ve katılımcı sayısını arttırdı. Türkiye'nin 'ortak ülke' olması, Bosna Hersek'teki yatırımların artmasını olumlu etkiyecektir." ifadesini kullandı.

12-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek fuara tarım, madencilik, gıda, altyapı ve enerji başta olmak üzere farklı sektörlerden firma ve sektörel tanıtım grupları katılacak. 30 bin metrekarelik açık ve kapalı alana sahip fuarda, Türkiye'den de 30'a yakın firma yer alacak.