19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler Beylikdüzü’nde erken saatte başladı. Beylikdüzü Belediyesi ana bina önündeki törenin ardından kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda devam etti. Kutlamaların gün boyu sürdüğü Beylikdüzü’nde, akşam Beylik Pazarı Alanı’nda binlerce vatandaş Ata’ya Saygı Yürüyüşü için bir araya geldi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; eşi Dilek İmamoğlu ve kızı Beren İmamoğlu ile kortejin en başında yer aldı. Anadolu Caddesi Beylik Pazarı Alanı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı, Enver Adakan Caddesi, Çamlık Caddesi’ni kapsayan ve Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda sona eren yürüyüş, ilçede harika görüntüler oluşturdu. Bando takımı ve müzik grubu ile daha da canlanan vatandaşlar, ellerindeki bayrakları bir an olsun indirmedi.

“Biz Bu Toprakları Seviyoruz ve Barış İstiyoruz”

Başkan yardımcıları, başkan danışmanları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı Ata’ya Saygı Yürüyüşü, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda son buldu. Çeşitli spor gösterileri ve müzik yayının ardından temponun iyiden iyiye arttığı gecede sahne sırası sanatçı Şevval Sam’daydı. Beylikdüzü sakinlerinin çok sevdiği sanatçı, neşe içinde sahneye çıktı. Nostaljik parça “Nasıl Geçti Habersiz” ile konserine başlayan Sam, “Beylikdüzü’nün aydınlık insanları. Sizinle birlikte Cumhuriyet’i, laikliği savunmak için buradayız. Biz bu toprakları seviyoruz ve barış istiyoruz. Ne kadar çok şarkı söylersek o kadar hayata tutunacağız. Cumhuriyet’e bu kadar sahip çıkılması gereken bir dönemde Başkanım iyi ki varsınız.” diye konuştu. Sam; Karadeniz, Trakya gibi ülkenin birçok yöresinden sevilen parçaları, hayranları ile seslendirdi. Binler, Sam ile coştu, Sam ile hüzünlendi.

“19 Mayıs 1919 Ruhunu Bu İlçede Her Daim Hissettireceğiz”

Şevval Sam’ı tekrar ağırlamaktan çok büyük keyif aldıklarını belirten ve herkesin bayramını kutlayan Başkan İmamoğlu, “Biz bu ilçede bayrağımızı, Atamızı, huzurumuzu ve mutluluğumuzuz sürekli kılmak adına elimizden geleni yapacağız. Bir arada omuz omuza güzel bir yaşam sürmek için çok çalışacağız. 19 Mayıs 1919 ruhunu bu ilçede her daim hissettireceğiz. Bugün sanatçımız eşliğinde kol kola, el ele, yürek yüreğe Anadolu’nun her noktasından seslerle, duygularla bir arada olmayı besliyoruz. Bizim için sanat ve sanatçılar birlik ve beraberliğimizin ruhudur ve başımızın üstünde yerleri vardır. Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk coşkusu ile yaşayan Beylikdüzü halkı.” şeklinde konuştu.