İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, İstanbul İtfaiyesi, ilk kez katıldığı 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları (World Police & Fire Games 2015) yarışlarında başarılı bir mücadele veriyor. 
ABD'de gerçekleştirilen ve 60 ülkeden 12 bin polis ve itfaiyecinin katıldığı organizasyonda, 15 itfaiyeciyle 20 dalda mücadele veren İstanbul İtfaiyesi, ilk çıktığı müsabakalarda toplam 5 madalya kazandı.

Yarışların üçüncü gününde ilk müsabakalarına yüzme, güreş ve bench press branşlarında çıkan İstanbul İtfaiyesi, 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Güreşte 70 kiloda grekoromende rakiplerini mağlup eden Şükrü Akyıldız altın madalyanın sahibi olurken, serbest stilde de gümüş madalyayı kazandı. 74 kiloda Ramazan Alpul, serbest ve grekoromende gümüş madalya kazanırken, bench press branşında 45-49 yaş kategorisinde 90 ve 100 kilo kaldıran Ali Osman Aygun üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

 Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan ve 5 Temmuz'a kadar devam edecek "16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları"nda, Türkiye'yi temsil eden İstanbul İtfaiyesi, Ali Osman Aygun, Kerim Aslan, Ramazan Alpul, Şükrü Akyıldız, Yasin Bilmez, Suleyman Habib Katmer, Ramazan Parlak, Recep Serdar, İsmail Uysal, Alper Ateş, Erman Kendibaşına, Kerim Seis, Ahmet Memiş, İlhan Ünlü ve Nurettin Ünal'dan oluşuyor.