Ocak 2019 Türkiye’de ve dünyada yeni bir yılın başlangıcı. Ekovitrin bu ay yayınla­nan 229. sayısıyla birlikte 19. yılına girdi. Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana yapıcı ve pozitif yayınlarıyla ülkemizin kalkınmasına destek olan Ekovitrin, bu çizgisini hiç değiştirmedi. Yurtiçinde ve yurtdışında faaliyet sürdüren girişimci­lerimizin hep yanında olduk, başarılarını sayfalarımıza taşıyarak onlara moral verdik. Bugünden sonra da yayın çizgimizi değiştirmeden “ekonominin gülen yüzü” olarak yayınlarımızı sürdüre­ceğiz.

ENERJİDE HEDEF TAM BAĞIMSIZLIK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Ocak sayımıza kapak konusu yaptığımız bu özel röportajda Bakan Fatih Dönmez, Türkiye’nin enerji geleceği ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. “Enerjide hedefimiz tam bağımsızlık” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bu sözünün altını çizmek gerekiyor.

DOSİDER BAŞKANI VARDAN İLE ÖZEL RÖPORTAJ

Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) geçtiğimiz ay 25. Ku­ruluş Yıldönümü’nü kutladı. DOSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Vardan, kombi, panel radyatör ve doğal gaz sayacı üretiminde Türki­ye’nin Avrupa’nın üretim üssü haline geldiğini söylüyor. DOSİDER Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ile yaptığımız özel röportajın ayrıntıları Ocak sayımızda yer alıyor.

ÖZEL DOSYA: DOĞAL GAZ VE ISI SEKTÖRÜ

Türkiye’de doğal gaz cihazları sanayii ve teknolojisi, özelikle son 10 yıl içinde doğal gazın ülke çapında yaygınlaşması ile birlikte büyüme gösteren bir sektör haline geldi. Türkiye’de yılda 2 milyon adet kombi, 22 milyon metretül panel radyatör üretiliyor. Sektörün, Türkiye pazarı 8 milyar TL’ye ulaşırken, ihracatı ise 1 milyar doları aştı. Ocak sayımızda “Doğal Gaz Cihazları ve Isı Sektörünü” özel bir dosya ile ele aldık.

ÖZEL DOSYA: DENİZYOLU TAŞIMACILIĞI

Bu ay bir başka özel dosya konumuz ise “Denizyolu Taşımacılığı” sektörü ile ilgili. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde uluslararası ticaretin büyük bir bölümü en ekonomik sistem olan de­nizyolu ile gerçekleştiriliyor. Denizyolu taşımacılığı lojistik sektörü içinde de çok büyük öneme sahip. Arkadaşımız Harun Reşit Tığlı, Ocak sayımız için “Denizyolu Taşımacılığı” ile ilgili özel bir dosya hazırladı.

DHMİ’NİN İLK KADIN GENEL MÜDÜRÜ

Türkiye, havacılıkta bir dünya rekoruna imza attı. Son 16 yılda ülkemizde havayolu ile seyahat eden yolcu sayısında yüzde 462’lik bir artış sağlandı. Ülkemizde havacılığın alt yapısını oluştu­ran kamu kuruluşu DHMİ bir kadın genel müdür tarafından başarıyla yönetiliyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, 85 yıllık geçmişi olan kuruluşun ilk kadın genel müdürü ünvanına sahip. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ile özel bir röportaj ger­çekleşirdik.

2019 “YA SABIR YILI” OLACAK

2019 yılında ekonominin ve piyasaların nasıl bir seyir izleyeceğinin ipuçlarını ocak sayımızda veriyoruz. “Ekonomide 2019” dosyamızda ekonomistler, piyasa uzmanları ve iş dünyamızın temsilcilerinin görüşleri yer alıyor. Büyümede özellikle ilk iki çeyrekte küçülme yaşanacağına ve 2019’un ekonomide zor geçecek bir yıl olacağına dair ortak bir görüş var. Sadece ülkemizde değil, dünyada 2019’un “ya sabır” diyeceğimiz bir yıl olacağını düşünüyorum. Ancak 2019’un huzur, barış ve sağlıkla dolu bir yıl olmasına dair umutlarımı da koruyorum. Bu vesile ile yeni yılınızı tebrik ediyorum. Saygılarımla…