İş dünyasında olduğu kadar sosyal yaşamda da global bir dil haline gelen İngilizceyi öğrenmek, başka ülkelerin kültürlerini görmek ve kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla kişiler yurtdışı yaz okullarına yöneldi. Son on yılda yurtdışı dil eğitimlerinde yüzde seksenlik bir artış yaşanırken, öğrencilerin tercih etkenlerinde de çeşitlenmeler oldu.
Dil eğitiminde bütçeler, ülke ve bölgelere göre değişiklik gösteriyor
12 sene içerisinde yaklaşık 10 bin kişinin eğitim, kariyer ve dil geliştirme amaçlı yurtdışı seyahatlerinde kolaylaştırıcı rol üstlenen Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Gökmen Özdemir; “Yurtdışı dil eğitiminde en çok tercih edilen ülkeler Amerika, İngiltere ve Malta oluyor. Biz öncelikli olarak kişilerin hangi programa ihtiyacı olduğunu ve bütçesini belirliyoruz. Buradaki en önemli nokta kişinin bu eğitime ne kadarlık bir bütçe ayıracağı oluyor. Bütçeler ise ülkelere ve bölgelere göre değişiklik gösteriyor” dedi.

Tatil ve eğitim bir arada
Özdemir kişilerin ülke tercihi yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini şu sözlerle anlattı: “Bir dili öğrenebilmek için o kültürü tanımak ve bol bol pratik yapmak lazım. Bu yüzden ülke seçimlerinde öğrencinin hangi ülkenin kültürüne en çabuk adapte olabileceği ve o ülkede hangi aktivitelere katılabileceği araştırılmalı. Öğrenci dil eğitimini alırken bir yandan tatil yaparak motivasyonunu artırmalı ve sosyalleşerek pratik yapma imkânı bulmalı. Endless Abroad olarak danışmanlarımıza sunduğumuz birebir hizmetlerle onlar için bütün araştırmaları yapıyor ve kendilerine en uygun seçeneği sunuyoruz” dedi.
Kadınlar ülkelerin güvenliği ile ilgili noktalara, erkekler sosyal hayata dikkat ediyor 
Yurtdışı dil eğitimi tercihlerinde kadınların ve erkeklerin arasında çeşitli farklılıkların olduğunu söyleyen Özdemir; “Eğitim almak istedikleri ülkeleri tercih ederken kadınların kararlarını en çok ülkelerin güvenliği, konaklayacakları yerler ve merkeze olan uzaklık gibi konular belirliyor. Erkekler ise gidecekleri ülkenin sosyal hayatına daha çok dikkat ediyor” dedi.

Yediden yetmişe dil eğitimi
Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, dil eğitimi programlarıyla yedi yaştan itibaren ileriki bütün yaşlara ve seviyelere göre eğitim seçeneği sunuyor. 1 haftadan başlayıp 52 haftaya kadar devam eden eğitimlerde, 18-22 yaş aralığı genelde 12 hafta uzunluğundaki eğitimleri, 22-35 yaş aralığı ise daha uzun süreli eğitimleri tercih ediyor.