Bu sene 150. yıl dönümünü kutlayan dünyanın lider kimya şirketi BASF, odaklandığı üç temel sorundan bir tanesi olan akıllı enerji konusunda bir yarışma düzenledi. Yenilenebilir enerjinin depolanması sorununa çözüm getirebilecek fikirlerin peşine düşen BASF, yarışmada kazanan proje için toplam 500.000 Avro ödül veriyor. 
2 Haziran’a kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın amacı, sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın kullanılmasını sağlayacak çözümler üretmek. Güneş ve rüzgârdan elde edilen enerji, depolanamadığı için yazın ziyan oluyor, kışın ise yetersiz kalıyor ve bu nedenle her an kullanıma hazır bir enerji kaynağı olamıyor. BASF, inovatif kimya ile yeşil enerjinin depolanmasını sağlayacak teknolojik ve finansal olarak uygulanabilir çözümler üretmeyi hedefliyor.

BASF çalışanları dışında herkese açık bu yarışmaya NineSights (www.ninesigma.com) web sitesi üzerinde en fazla beş kişilik takımlar oluşturarak başvurabilirsiniz. Birinci gelen projeyi hazırlayan takım üyelerinin her birine 100.000 Avro ödül verilecek ve maksimum ödül tutarı 500.000 Avro olacak. BASF, kazanan projeyi ekip üyeleriyle birlikte kendi laboratuvarlarında hayata geçirmeyi planlıyor.