İSTANBUL (AA) - Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul pay piyasalarında mayıs ayında 892 milyon dolarlık net satış yaptı.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcı, yılın ilk 4 ayındaki net alış serisinin ardından mayıs ayında satış tarafına geçti ve 892 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.

Yılın ilk 4 ayında toplam 1 milyar 777 milyon dolarlık net alım yapan yabancı yatırımcının, mayıs ayındaki satışının ardından bu yılki toplam alım tutarı 885 milyon dolara geriledi.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yabancı yatırımcıların net alış gerçekleştirdiği ilk dört ayda TL bazında yüzde 19, dolar bazında yüzde 24 değer kazanmıştı. Endeks, yabancı yatırımcıların net satış yaptığı mayıs ayında ise TL bazında yüzde 8,8, dolar bazında 13,5 değer kaybetti. 



- En çok alınan Tekfen Holding



Yabancıların mayıs ayı işlemlerine bakıldığında, 51,9 milyon dolarlık net alımla en çok Tekfen Holding hisselerini tercih ettikleri görüldü. Tekfen Holding'in ardından yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptıkları hisse senetleri, 25 milyon dolar ile Petkim, 7,5 milyon dolar ile Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 7,1 milyon dolar ile Ülker Bisküvi ve 5,9 milyon dolar ile Kordsa Global şeklinde sıralandı.

Yabancı yatırımcı tarafından mayıs ayında en fazla satışın yapıldığı pay piyasaları ise 191,7 milyon dolar ile Garanti Bankası, 147,8 milyon dolar ile Türk Hava Yolları, 136,1 milyon dolar ile Halkbank, 74,8 milyon dolar ile Tüpraş ve 34 milyon dolar ile İş Bankası (C) oldu.