Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW), beklenenden daha az otomobilde karbondioksit (CO2) emisyon seviyesinde tutarsızlık olduğunu açıkladı.

VW'den yapılan açıklamada, Almanya Federal Motorlu Ulaşım Dairesi (KBA), Federal Ulaştırma Bakanlığı ve VW'nin ortaklaşa yaptıkları soruşturma sonunda tahmin edildiği gibi 800 bin aracın değil, 36 bin aracın emisyon seviyesinde tutarsızlık olabileceği bildirildi.

Açıklamada, "(Emisyon seviyesinde) Tutarsızlık, yapılan dahili ölçümler sonucu sadece dokuz farklı modelde tespit edildi" ifadesi kullanıldı.

Dizel araçlardaki emisyon testi skandalıyla gündemde olan VW, ekim ayının sonunda yaptığı açıklamada, bu yılın 3. çeyreğinde 3 milyar 479 milyon avro faaliyet zararı açıklamıştı. 

15 yıldır çeyreklik bazda ilk defa faaliyet zararı açıklayan şirket, son olarak 28 Avrupa Birliği ülkesinde, egzoz emisyon testi manipülasyonu yaptığı belirlenen toplam 8,5 milyon aracı geri çağıracağını duyurmuştu. 78 yıllık tarihindeki en büyük skandalın ardından yürüttüğü iç soruşturmasında, 10 üst düzey yöneticisinin işine son veren VW, firmanın Üst Yöneticisi (CEO) Martin Winterkorn'u da istifaya zorlamıştı.

ABD Çevre Koruma Ajansı ve Adalet Bakanlığı'nın, VW skandalıyla ilgili adli soruşturması devam ediyor.