ANKARA - AYŞENUR SAĞLAM  - AA
Türkiye, geçen yılın aralık ayında yüzde 19,2 olarak hesaplanan genç işsizlik oranıyla Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülkeden daha iyi durumda yer aldı.

Söz konusu oran AB ülkelerinde ortalama yüzde 19,8, Avro Bölgesi'nde ise yüzde 22,1 seviyesinde gerçekleşti.

AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, Avrupa ülkelerinin istihdam alanında yaşadığı sıkıntı özellikle "genç işsizlik" olarak kendini gösterirken, Türkiye, genç işsizlikte görece başarılı bir karneye sahip oldu.

Geçen yıl aralık ayı itibarıyla Türkiye'de 25 yaş altı işsizlik oranı yüzde 19,2 olarak gerçekleşti. AB'deki genç işsizlik oranı ise aynı dönemde yüzde 19,8 olarak belirlendi.

Genç işsizliğin en düşük olduğu ülke Almanya

Genç işsizliğin AB ortalamasından daha düşük gerçekleştiği Türkiye, aralarında Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Polonya'nın da bulunduğu birlik üyesi 15 ülkeyi geride bıraktı.

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya, yüzde 7,1 ile genç işsizliğin aralıkta en düşük hesaplandığı ülke olurken, Almanya'yı yüzde 10,8 ile Danimarka ve yüzde 10,9 ile Çek Cumhuriyeti takip etti.

Ekonomik krizi atlatamayan Yunanistan yüzde 48'lik genç işsizlik oranıyla zirvede yer alırken, bu ülkeyi yüzde 45,8 ile İspanya, yüzde 44,1 ile Hırvatistan ve yüzde 38,7 ile Avro Bölgesi'nin en büyük ekonomilerinden İtalya izledi.