Türkiye ekonomisi hız kesmiyor. Bölgemizde oluşturulmaya çalışılan güvensizlik ortamına rağmen güçlü ayakları üzerinde duran Türkiye ekonomisi, tüm dünya ülkelerini kıskandıracak bir büyüme rakamına ulaştı. Üçüncü çeyrekteki yüzde 11.1’lik büyüme oranını değerlendiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ‘’ Sermaye yatırımlarının artışı ile birlikte gerçekleşen ihracattaki artış; büyümeyi tetikleyen en önemli etkenler arasında’’ diye konuştu. Doğan, “Döviz kuru; üretim ve beraberinde ciro artışını belirliyor. Özellikle de bu dönemde Türk mallarının kalitesinin yanında Avrupa'ya kıyasla daha ucuz hale gelmesi, ciromuzu yani büyümemizi de olumlu yönde etkiledi. Böylelikle mal ve hizmet ihracatı da üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 17,2 arttı” dedi.

‘’2018 Yılı Daha İyi Geçecek’’
Ekonominin; Kredi Garanti Fonu (KGF), istihdam ve vergi teşviklerinin desteğiyle canlandığını belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “KGF’nin üzerinden verilen teşviklerin de yatırıma dönüşmesi üçüncü çeyrek büyümede olumlu etki gösterdi. Ekonomimizin birçok ülkeye kıyasla sağlam olması sebebiyle bütçeden verilen destek ve teşvikler ekonominin canlanmasına, büyümesine büyük katkı sağlanmıştır. Makine-teçhizat sektörünün büyümesi pozitife döndü ve büyümenin kalitesi de artmaya başladı. Tüm bu veriler ışığında 2018 yılının daha da iyi geçeceğine inanıyoruz.

Fakat özellikle üçüncü çeyrekte etkili olan sanayi sektörüne yapılan yatırımların dördüncü çeyrekte de artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.”
Türkiye'yi 2023 hedeflerine emin adımlarla taşımak için çalışmalarımızı artırarak devam ettirmeliyiz diyen Doğan, “Büyümenin temeli üretimdir ve üretimimizin katma değerini daha fazla yükseltmeliyiz. Yerli üretim alanlarımızı genişleterek marka değerimizi yükseltip üretimdeki katma değeri artırmalıyız Büyümenin kalitesini artırarak yani yükte hafif değerde ağır üretimle, 2023 hedeflerimize daha fazla yaklaşmış oluruz. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolarlık GSYH ve kişi başı yıllık 25 bin dolarlık gelir hedefi bu şekilde yakalanacaktır.” Açıklamasında bulundu.