Türk sanayini yurt dışında üst düzeyde temsil etmek ve “Türk Malı” algısını yükseltmek amacıyla Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonu ile oluşturulan Türkiye’nin yeni sloganı; “Turkey Discover the Potential”, Türk Hava Yolları uçağı sayesinde mesajını tüm dünyaya ulaştıracak.

Türk Hava Yolları, proje kapsamında filosundaki TC-JRG tescilli Airbus A321 tipi uçağının gövdesine ”Türkiye’nin Potansiyelini Keşfet – Turkey Discover the Potential” yazdırdı. Uçağın arkasına Türk motifleri kullanılarak tasarlanmış slogan sayesinde, uçağın ulaştığı farklı destinasyonlarda uluslararası yatırımcının dikkatini çekmesi ve Türkiye’ye yatırım noktasında davette bulunması hedefleniyor. Art arda 5. kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilen ve 113 ülkede 49’u yurt içi, 235’i yurt dışı olmak üzere toplamda 284 noktaya uçuş düzenleyen Türk Hava Yolları’nın bu anlamda sağlayacağı katkının, uluslararası yatırımcıları çekme noktasında en etkili araç olacağı öngörülüyor.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın katılımı ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin Atatürk Havalimanı’nda bulunan uçak bakım hangarında düzenlenen törenle  ‘Turkey Discover the Potential’ uçağının tanıtımı gerçekleştirildi.

Törende söz alan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ‘Turkey Dıscover the Potential’in iyi ve sıkı bir çalışmanın ürünü olduğuna değindi ve geniş katılımlı bir mutabakat sonucu ortaya çıkan projenin önce Türkiye markasını ardından da Türk markalarını dünyaya tanıtacağına dikkat çekti.   

THY Türkiye’yi dünyaya taşıyacak
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya tek vücut, tek yürek, tek slogan ve tek marka ile duyurma vaktinin geldiğine işaret ederek, “Bizler üzerinde yaşadığımız coğrafya ve taşıdığımız mirasla,  doğunun ve batının bir senteziyiz. Sadece sentezi değil aynı zamanda doğu ve batıyı birbirine bağlayan köprüyüz. Bu yüzden Türkiye Markasıyla giydirdiğimiz uçaklarımız Türk Hava Yolları ile sadece insanları değil, Türkiye’yi dünyaya taşıyacak” diye konuştu.

Dünya, Türkiye’nin gücünü keşfedecek
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, proje kapsamında uçak giydirme ile Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Aycı, “Bundan 2 ay önce de, yine uçaklarımızdan birinin üzerine “Invest in Turkey” mesajını yazdırarak dış yatırımcıyı ülkemize yatırım yapmaya davet etmiştik. Ve bugün yine bir uçağımızın üzerini Türk motifleriyle süsleyerek ‘Turkey Discover the Potential’ yazdırdık. Bu uçaklarımız sayesinde, uçuş sağladığımız çok sayıda farklı destinasyon üzerinden tüm dünyanın ilgisini Türkiye’ye yatırım yapmaya çekmek niyetinde ve gayretindeyiz. Türkiye’den dünyaya uzanan güçlü bir çağrı niteliğinde olan ‘Discover the Potential’ yani ‘Gücü Keşfet’, uçağımızla tüm dünyayı dolaşacak ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekecek” dedi.