Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile TSK bünyesindeki görev olanakları ve personel istihdamına yönelik ilanlar, İŞKUR sisteminde yer alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlık ile Milli Savunma Bakanlığı arasında, iş ve meslek seçimi aşamasında olan vatandaşa askerlik mesleğinin tanıtılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile İŞKUR arasında personel istihdamı kapsamında ortak faaliyetlerin yürütülmesi ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik protokol imzalandı.

İş birliği kapsamında, TSK bünyesindeki görev olanakları ve personel istihdamına yönelik ilanlar, İŞKUR sisteminde yer alacak.

Protokole göre, TSK'ya personel istihdamına yönelik başvuru ilanlarında belirtilen nitelikte iş arayanlara İŞKUR tarafından başvuru süresince toplu mesaj gönderilecek. İş ve meslek danışmanları, iş ve meslek seçim aşamasında olan kişilere TSK'da personel istihdam statüleri, özlük hakları gibi alanlarda bilgi verecek.