ANKARA - ERDAL ÇELİKEL  - AA

Türkiye'nin 8 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonasında yer alması, milli maç heyecanını artırırken, karşılaşmaları evinden takip edecekler görüntü ve ses kalitesi yüksek televizyon konusunda arayışa girdi. Firmalar çeşitli kampanyalarla tüketicileri etkilemeye çalışırken, ultra HD, 4K ve smart televizyonlar en çok ilgi çeken modeller arasında yer alıyor. Fiyatlar ürünün marka ve özelliklerine göre 550 lira ile 30 bin lira arasında değişiyor.

Satışlarda yüzde 15 artış bekleniyor 
Konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TeknoSA Kategori Direktörü Kayhan Ozar, teknoloji ve spor arasındaki etkileşimin çok yüksek olduğunu söyledi. Ozar, "Bu güçlü sinerji tüketici teknolojisi ürünleri pazarında da hareketlilik yaşanmasına neden oluyor." dedi. Ozar, şöyle konuştu: "Şampiyona dünyanın her ülkesinden futbolseverleri ekran başına toplayacak. Organizasyon, televizyonların son modellerle değiştirilmesi için güçlü bir motivasyon yaratıyor. Dünya ve Avrupa kupaları dönemlerinde televizyon satışlarında genelde yüzde 10-15 büyüme yaşanıyor. Mayıs ayında yeni ürün lansmanları da gerçekleşti. Hareketliliğin haziran ayında artmasını bekliyoruz. Özel kampanyalar da yapıyoruz."

"Haziranda satışlar daha da canlanacak"

Arçelik Türkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer de tüketicilerin büyük ekran, akıllı özellikler ve 4K Ultra HD görüntü kalitesini destekleyen televizyonları daha çok tercih etmeye başladığını söyledi. Smart TV'lerin yaygınlık oranının da son 2 yılda yaklaşık 4 kat arttığına dikkati çeken Dinçer, "Pazarda Ultra HD TV'lerin toplam satışlardan aldığı pay yüzde 20'yi aştı. Biz de trend doğrultusunda, ilk çeyrek sonunda bu alandaki pazar payımızı bir önceki yıla göre 3 kat artırdık. Avrupa Şampiyonası nedeniyle satışların mayısta olduğu gibi haziranda da canlanacağını öngörüyoruz." diye konuştu.

Vestel'den 'Vurduğun Gol Olsun' kampanyası

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da geçmiş dönemlerdeki Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası tecrübelerine dayanarak, pazarda hatırı sayılır bir hareketlenme yaşandığını söyledi.  Vestel'in kampanyaları hakkında da konuşan Erdoğan, "Tüketicilerimiz için turnuvayı izlerken hem heyecanlandıracak hem de kazandıracak 'Vurduğun Gol Olsun' kampanyamız var. 10 Mayıs-10 Temmuz tarihleri arasında 48 inç ve üzeri boyutlarında belirlenen televizyonlardan alan tüketicilerimiz tuttuğu takımların attığı her gol başına 50 lira hediye çeki kazanacaklar." diye konuştu.