Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önemli markası TAV Havalimanları, 2015 yılında yolcu sayısını yüzde 8 artırırken cirosunu yüzde 10 yükseltmeyi başardı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Ciromuz, FAVÖK’ümüz ve net karımız elde ettiğimiz başarının bir göstergesi. Ancak bence sadece bunları açıklamak yetmemeli; ülkemize, çalışanlarımıza ve müşterilerimize yaptığımız katkılar da belirtilmeli diye düşünüyorum. Bu sene biz devlete imtiyaz ücreti, vergi ve SGK kapsamında yaklaşık 500 milyon avro ödeme yaptık. Çalışanlarımıza 200 milyon avro maaş ödedik. Yolcu mutluluğu için, ülkemiz gençlerine istihdam yaratabilmek için de 88 milyon avro yatırım yaptık. Ben başarının sadece karlılıkla açıklanmasının yeterli olmadığına inananlardanım. 

Bir şirketin, ülke çıkarlarını öne çıkartarak, çalışanlarının emeğinin karşılığını vererek, onların gelişimlerine katkıda bulunan eğitim olanaklarını geliştirerek ve yatırım yaparak bu başarılarını taçlandırması gerekmektedir, diye düşünürüm. TAV’ın ana hedefi de böyle başarılar peşinde koşmaktır. Bu açıdan her sene olduğu gibi bu sene de finansal başarılarımızı sosyal faydalarla da taçlandırdık. 2016 yılında ciroda yüzde 7-9, FAVKÖK’te yüzde 7-9 ve net karda da yüzde 10-12 arasında artış bekliyoruz.



Elimizdeki mevcut portföyümüzde büyümeye devam ederken, yeni havalimanlarını portföyümüze katmak için, servis şirketlerimizle dünyanın her tarafındaki havalimanlarında hizmet verebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.