İZMİR (AA) - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, yılın ilk çeyreğinde Türkiye ihracatındaki düşüşe rağmen birlik ihracatının yüzde 1 artıp, 210 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Bu başarıda büyük pay sahibi olan ihracatçılarımıza, altın madalya bile versek azdır" görüşünü bildirdi.

Sinan Kızıltan, ihracatta öne çıkan firmaların da törenle ödüllendirildiği birliğin "2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı"nda sektörün, geçen yıl yüzde 15'lik ihracat artış hızı yakalayıp 2 milyar 277 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdığını söyledi.

Bu başarıda en büyük pay sahibi ihracat şampiyonlarına ödül verip motive etmek ve yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini anlatan Kızıltan, şunları kaydetti:

"2015 yılının ilk çeyreğinde, gerek yakın coğrafyamızdaki siyasi krizler, gerekse petrol üreticisi ülkelerdeki alım gücünün düşmesi nedeniyle Türkiye ihracatında yüzde 12’lik düşüşe rağmen ihracatımızı yüzde 1 artırdık ve 210 milyon dolara ulaştık. Bu başarıda büyük pay sahibi olan ihracatçılarımıza, altın madalya bile versek azdır. 2015 yılının kalan diliminde ihracat artış hızımızı daha da artırmayı ve 2015 yılında 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz."

Konuşmanın ardından en fazla ihracat yapan su ürünleri, kanatlı eti ve yumurta sektörlerinde 10’ar firma ile bal ve süt ürünleri sektörlerinde 3'er firmaya, ödülleri takdim edildi.

Toplantıda, birliğin 2015 yılı bütçesi ise 2 milyon 600 bin lira olarak kabul edildi.